презентація "Географія-наука про Землю"

Про матеріал
Презентація а тему "Географія-наука про Землю" допомож цікаво та лгко провсти урок гографії у 6 класі
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Географія як наука про Землю, її природу, населення та його господарську діяльність, про взаємодію природи і людства.вчитель географії Колбасюк Л. В.

Номер слайду 2

Вправа «Самопредставлення»Я, (ім’я та прізвище), хотів (ла) б побувати …..(назвати країну, чи місто, чи село, чи гори, чи річку, озеро тощо, назва має починатися на першу букву вашого імені)

Номер слайду 3

Формування поняття « географія ». Слово «географія» в перекладі з грецької мови означає «землеопис» («гео» земля, «графо» пишу). Термін «географія» запровадив грецький учений та письменник Ератосфен Киренський (близько 276 - 194 рр. до н. е.)19 червня 240 року до н.е. Цю дату можна назвати днем народження географії, а Ератосфена її батьком. У цей день – день літнього сонцестояння того часу – він уперше виміряв розміри Землі.

Номер слайду 4

Люди з давніх-давен цікавились, які процеси відбуваються на Землі. Спочатку свої думки і спостереження вони передавали від покоління до покоління у вигляді наскельних малюнків, міфів та легенд, а пізніше, з появою писемності,— записували.

Номер слайду 5

Які завдання виконувала географія давніх часів, а які виконує сьогодні? ЗАВДАННЯ ГЕОГРАФІЇ У минулому У наш час 1. Пошук нових земель та їх описання; 1. Охорона природи; 2. Цікавили неосвоєні Землі. 2. Цікавлять найбільш заселені території. Відповідала на питання Що? Де? Коли? Відповідає на питання: Чому? Через що? Як?

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Географічні явища. У природі та житті людини також мають велику роль географічні явища, які відбуваються навколо нас повсякденно.

Номер слайду 10

Географічні процеси. Процеси, які спричиняють зміни в складі та будові поверхні Землі називаються географічними процесами. Багато географічних процесів мають руйнівний характер: вулканізм та землетруси, повені та морські хвилі, смерчі та урагани. Географи характеризують їх походження і руйнівну силу.

Номер слайду 11

Об'єктом вивчення географії є географічна оболонка, населення та господарство; Предметом вивчення географії є — взаємозв'язки між різними фізико-географічними і суспільно-географічними процесами. Найважливішим предметом є вивчення процесів взаємодії людини і природи. Адже з кожним роком людина все більше змінює природні об'єкти завдяки видобутку корисних копалин, вирубці лісу, забрудненню відходами атмосфери та Світового океану, тобто впливаючи на всі оболонки Землі.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Джерела географічних знаньографічних знаньерела географічних знань•Книжки

Номер слайду 14

Географія— наука про Землю

Номер слайду 15

1- водна оболонка Землі; 2-«батько географії»; 3- розділ географії, що вивчає господарську діяльність населення; 4- давньогрецька богиня Землі; 5- об’єкт вивчення фізичної географії; 6- люди, що проживають на певній території; 7- наука, яка займається вивченням, розробкою і створенням географічних карт; 8- найбільш сучасне широке і доступне джерело інформації; 9- наша планета.

pptx
Додано
18 серпня 2022
Переглядів
1752
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку