Презентація "Гейміфікація в початковій школі"

Про матеріал

У цій презентації ви знайдете послідовні етапи впровадження гейміфікації у шкільну практику. Легко і доступно для новачків. Практично використовується на уроках і в домашніх заняттях.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Гейміфікація

Номер слайду 2

Гейміфікація (від англійського слова Gamification) – поняття, сформульоване британським програмістом Ніком Пеллінгом; воно означає використання в програмних інструментах сценаріїв, характерних для комп'ютерних ігор, в сферах, далеких від гри. Проте використання ігор не замінює традиційні уроки, навпаки, надає додаткову можливість в навчанні.

Номер слайду 3

Елементи гейміфікації за професором Вербахом

Номер слайду 4

Номер слайду 5

У грі часу більше не існує, індивідуальність розчиняється, свідомість і діяльність зливаються в одне. У стані «потоку» будь-яке рішення легко, плавно й безперешкодно призводить до іншого рішення. Рішення проблем відбувається швидко, вони просто змиваються потоком остаточної роботи. Отже, чому?Задоволення від перемоги. Не “страшно” програвати, можна завжди почати з нуля. Цікавий процес.

Номер слайду 6

Отже, чому діти грають ?Отримують задоволення від перемоги. Не “страшно” програвати, можна завжди почати з нуля. Цікавий процес.

Номер слайду 7

Що дає впровадження гейміфікації:допомагає вчителю мотивувати дітей і залучати їх до навчання;розвиває різні розумові навички, просторову уяву та реакцію;дозволяє дітям вчитися в інтерактивному середовищі, в якій вони можуть тренуватися, робити помилки і виправляти їх;може містити практичні приклади понять і правил, які було б важко пояснити в класі;дозволяє вчителю організувати самостійну роботу учнів і т.д.

Номер слайду 8

  Гейміфікація освіти - навчання як гра, використання онлайн- інструментів  гри для створення навчальних курсів, боротьба за бонуси замість оцінок. Це можуть бути спеціальні бейджі. Тривимірна голограма від Microsoft й окуляри від Google також відкривають нові горизонти у викладанні найскладніших дисциплін, і з часом усі ці інструменти стануть доступнішими. Гейміфікація освіти – навчання як гра, використання онлайн-інструментів гри для створення навчальних курсів, боротьба за бонуси замість оцінок. Це можуть бути спеці альні бейджі. Тривимірна голограма від Microsoft й окуляри від Google також відкри вають нові горизонти у викладанні найсклад- ніших дисциплін. І з часом усі ці інструменти стануть більш доступнішими.

Номер слайду 9

Більш докладно зупинимося на прикладі сервісів Umaigra (UI) та LOQUIZХочу познайомити з цікавим інтернет-проектом. Дуже швидко можна створити дидактичний інтерактивний ресурс із деяких предметів. Різні шаблони дозволяють урізноманітнити середовище гри. Можна скористатися готовими іграми. Loquiz – це мобільна ігрова платформа, яка дозволяє створювати закриті і відкриті пригодницькі ігри, квести. Основною метою віртуальної гри є змусити людей взаємодіяти один з одним і оточенням. Технологія являє собою інструмент, здатний зробити взаємодію більш захоплюючою завдяки використанню гейміфікації.

Номер слайду 10

Корисні сайти:https://learningapps.orghttps://vchy.com.uawww.umapalata.com

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.5
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
4.5
Загальна:
4.4
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. РОЖКОВА ЛЮДМИЛА Ісхаківна
    Дякую .Дуже корисний матеріал. Візьму у практику.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Бурдун Беата Павлівна
    Чому не можна завантажити презетацію?
    Загальна:
    3.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    3.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
13 березня 2018
Переглядів
6526
Оцінка розробки
4.4 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку