Презентація "Гігієна ротової порожнини"

Про матеріал
Дана презентація знайомить з правилами гігієни ротової порожнини, догляду за зубами та профілактикою карієсу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ГІГІЄНАРОТОВОЇ ПОРОЖНИНИЛ. О. Айзель. Вчителька основ здоров’я. Ласківська ЗОШ І-ІІІ ступенів. Народицька ОТГ

Номер слайду 2

Правильна гігієна ротової порожнини Ретельне чищення зубів за допомогою зубної щітки і пасти. Очищення порожнини рота після кожного прийому їжі. Догляд за міжзубними проміжками.

Номер слайду 3

Перед чищенням зубів помити щітку теплою водою. На щетинки зубної щітки нанести трохи пасти – розміром з горошину. Чистити зуби не менше 3 хвилин. Після чищення зубів ретельно ополоснути водою порожнину рота, користуючись склянкою з водою. Помити зубну щітку з милом і поставити в склянку щетиною догори. Зубну щітку слід міняти кожні 3-4 місяці. Після їди ополіскувати рот теплою водою. Видаляти залишки їжі між зубами, використовуючи зубочистку або зубну нитку. Потрібно пам’ятати

Номер слайду 4

чищення зубів. Ретельно чистити зуби потрібно 2 рази в день (зранку і ввечері) після прийому їжі.

Номер слайду 5

очищення порожнини рота. Після кожного прийому їжі ретельно сполоскуйте ротову порожнину водою. Після їжі використовуйте жувальну гумку (5-10 хв), яка очищає поверхню зубів від залишків їжі.

Номер слайду 6

Чистка міжзубних поверхонь. Зубні поверхні потрібно чистити зубними нитками - флосами.45 см зубної нитки, намотати навкруги середніх пальців залишивши 5 см для чистки. Затисніть нитку вказівним і великим пальцем. Пересувайте флос вверх-вниз між зубів поступово перемотуючи, щоб для кожної секції зубів була чиста ділянка виробу. Щоб усунути флос з міжзубного проміжку, зробіть плавний рух пальцями назад-вперед.

Номер слайду 7

Цікаво знати. Корисна та шкідлива їжа для зубів

Номер слайду 8

Стан ротової порожнини відображає здоров’я організму в цілому, а проблеми в роті можуть впливати на інші органи та системи. Як і в багатьох органах нашого тіла, в роті живуть бактерії. Більшість з них не є шкідливими. Зазвичай природні захисні сили організму і хороший догляд за порожниною рота (щоденне чищення щіткою і зубною ниткою) можуть тримати ці бактерії під контролем. Однак, без належної гігієни порожнини рота, кількість їх сягає рівня, який призводить до захворювань порожнини рота і не тільки. Цікаво знати

Номер слайду 9

Захворювання зубів Карієс зубів – це захворювання, при якому руйнуються тканини зубів і утворюється дефект – каріозна порожнина. Захворювання дуже розповсюджене як серед дітей так і серед дорослих, і зустрічається у 80-95 % людей.

Номер слайду 10

Захворювання зубів

Номер слайду 11

Стежити за гігієною ротової порожнини дуже важливо, адже від цього безпосередньо залежить здоров'я ваших зубів і краса вашої посмішки.

pptx
Додано
15 листопада 2021
Переглядів
6270
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку