Презентація. Гімнастика.

Про матеріал
Гімнастика як вид спорту і ціла система фізичного виховання зародилася в Древній Греції. Про позитивний вплив регулярних занять гімнастикою на гармонійний розвиток особистості писали і говорили Гомер, Арістотель і Платон. Окрім звичних длня нас розвиваючих і спеціальних вправ гімнастика древніх греків включала в себе плавання, біг, боротьбу, бокс, їзду По одній з версій, саме слово “гімнастика” походить від грецького «gumnos» : як відомо, древньогрецькі атлети выступали на змаганнях без одягу. Сучасна художня гімнастика — змагання у виконанні під музику комбінацій, що складаються з гімнастичних і танцювальних вправ з різними предметами .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Гімнастика. Вчитель фізичної культури Ігнатьєва Яна Леонідівна

Номер слайду 2

Гімнастика-система фізичних вправ та прийомів для зміцнення здоров'я, гармонійного фізичного розвитку і удосконалення рухових здатностей людини. Види гімнастики. Спортивна гімнастика ***Художня гімнастика ***Спортивна акробатика ***Спортивна аеробіка ***

Номер слайду 3

Спортивна гімнастика-олімпійський вид спорту представлений як вільними вправами так і вправам на спортивних приладах.

Номер слайду 4

Художня гімнастика — вид жіночого спорту, спортивна дисципліна, яка поєднує в собі елементи балету, гімнастики і танцю.

Номер слайду 5

Спортивна акробатика - вид спорту, змагання у виконанні акробатичних вправ, пов'язаних із збереженням рівноваги і обертанням тіла з опорою і без опори.

Номер слайду 6

Спортивна аеробіка - це вид спорту, заснований на виконанні комплексу вправ різної складності, під музичний акомпанемент.

Номер слайду 7

Чим корисна гімнастика Прискорює обмін речовин. Підвищує імунітет. Підвищує працездатність. Допомагає продуктивніше працювати, краще мислити, справлятися зі стресом. Знижує стомлюваність. Вправи сприяють виробленню гормонів щастя. Покращує роботу серця. Посилюється кровопостачання шкіри і внутрішніх органів. Гімнастика позитивно впливає на процеси в головному мозку.

Номер слайду 8

Дякую за увагу! Бувайте здорові!

pptx
Додано
9 листопада 2022
Переглядів
1122
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку