Презентація Єгипет-інженерна цивілізація

Про матеріал
Матеріал містить інформацію про Стародавній Єгипет,описує життя населення.Ви дізнаєтесь чому Єгипет був розвиненою інженерною цивілізацією.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Єгипет – інженерна цивілізація. Мета. Ознайомити дітей з поняттям «інженерна споруда», формувати уявленняпро видатні пам'ятки давньоєгипетської цивілізації. Результати навчання. Наприкінці заняття учні:розповідають, чому Єгипет називають інженерною цивілізацією;описують життя населення Стародавнього Єгипту.

Номер слайду 2

Ранкове коло (зворотний зв’язок,вступ до теми, знайомство) Зворотній зв’язок з минулимтематичним тижнем. Запитайте в дітей«Про що ми говорили на минуломутижні?». Вислухайте відповіді. Підсумуйте сказане: «Так, дійсно,ми відправились в уявну подорождо другого за площею континенту світу— Африки. А що саме ми про ньогодізнались?».

Номер слайду 3

Тема уроку. Ми продовжуємо з вами нашу подорож. Ізнаєте, в Україні спекотна погода лишевлітку, але є країни, де спекотна погодатримається мало не кожного дня. Іцього тижня ми ближче познайомимосяз однією такою країною. Тож,пристібайте свої ремені безпеки. Нашлітак приземляється в Єгипті

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Запитання для обговорювання• На берегах якої річки існував. Стародавній Єгипет? • Яку користь приносив Ніл давнімєгиптянам?• У якому місті не було повеней? Чому?• Які сфери були розвиненими у. Стародавньому Єгипті?

Номер слайду 8

Руханка

Номер слайду 9

Перегляд уривка з мультфільму«Йосип: Володар снів»»

Номер слайду 10

Запитання для обговорення: Які тварини та знаряддя допомагалидавнім єгиптянам обробляти землю?(бики і плуг)• Що допомагало давнім єгиптянамвирощувати врожай не лише на березіНілу? (підведення води через канали)• Яку ще інженерну споруду булопоказано у мультфільму? (сховищедля зерна у вигляді саркофагу)

Номер слайду 11

Робота з підручником

Номер слайду 12

pptx
Додано
12 жовтня 2021
Переглядів
531
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку