Презентація "Головні члени речення"

Про матеріал
Освітня програма А. Цимбалару " Світ чекає крилатих". Мета: узагальнювати знання учнів про члени речення (головні і другорядні ), удосконалювати вміння визначати їх у реченні; вчити встановлювати зв'язок між членами речення за допомогою питань; розвивати мовне чуття, виховувати бажання пізнавати світ подорожуючи до Гренландії, Великої Британії і країн Сходу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Головні і другорядні члени речення. Аналіз тексту2 клас

Номер слайду 2

Вправа «Подуй на листочок» Подуйте на уявний листочок, що лежить на долоньці (тричі) Вправа«Задуй свічку» Задуйте уявну свічку на столі

Номер слайду 3

Журнал № 10, с.22-23, 24-25 Вправа 1, с.22 - Складіть з букв одного кольору слово. - Що воно означає? - Пригадайте за наступним слайдом матеріал попереднього уроку.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Вправа 3, с.22 - Прочитайте текст. - Обведіть слова, у яких переставлено букви. - Підкресліть питальні речення. - Підкресліть головні і другорядні члени у виділеному реченні. - Перекажіть текст.

Номер слайду 6

Вправа 4, с.23 - Наведіть тільки головні члени поданих речень. - Продовжіть роботу у робочому зошиті.

Номер слайду 7

11 листопада. Класна робота. Я я ящ ір ка ящірка. Ящірка - __б., __зв., __ скл. Вправа 6, с.23- Прочитати.- Виписати з кожного речення головні члени і підкреслити їх.

Номер слайду 8

Вправа 1, с.24 - Визначте межі слів у реченнях. - Підкресліть головні члени в останньому реченні другого абзацу. Зате воно не сідає влітку.

Номер слайду 9

Вправа 3, с.24- Прочитайте текст. Виправте помилки. Вправа 5, с.25 - Запишіть у зошит головні члени реченнь і підкресліть їх відповідно., -

Номер слайду 10

Вправа 6, с.25 - Складіть із поданих слів два речення, запишіть у зошит і позначте їх тип за метою висловлювання та інтонацією.

Номер слайду 11

Підсумок уроку Які питання ставимо до головних членів речення?Як підкреслюємо головні члени речення?Як підкреслюємо другорядні члени речення?

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Алла Бекман
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Плющ Тетяна
Пов’язані теми
Українська мова, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
20 листопада 2023
Переглядів
347
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку