Презентація "Город на підвіконні" "Особливості вирощування квасолі в приміщенні"

Про матеріал
Виконання практичних завдань по вирощуванню рослин завжди приваблює молодших школярів. Правильна організація дослідницької діяльності в рамках вивчення курсу природознавства сприяє формуванню в учнів початкових класів природничих, соціальних та комунікаційних компетнтностей. Даний матеріал висвітлює послідовність виконання дій при вирощуванні квасолі в класній кімнаті.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дослідницька лабораторія «Вплив природних факторів та діяльності людини на розвиток рослин»(практична частина)Проект учнів 3 класу ЗОШ І – ІІІ ступенів села Бойове. Керівник Шаповалова Тетяна Григорівна

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Завдання1. Визначити рівень впливу природних факторів ( грунту, світла, температури, води) та людини на розвиток рослин.2. Вчитися проводити експериментально-дослідницьку діяльність. 3. Вчитися працювати зі «Щоденником експерименту», занотовувати спостереження, робити висновки.

Номер слайду 4

Обладнання 1. Пластикові ємності з грунтом-чорноземом – 9 штук.2. Пластикові ємності з глиною, піском – 2 штуки.2. Квасолини для пророщування – 18 штук. Вода. Щоденники експерименту.

Номер слайду 5

Для проведення експериментунам потрібні Грунт Квасолини Бажання працювати і наші руки

Номер слайду 6

Кроки до здійснення експерименту

Номер слайду 7

Крок 1 Набрали в пластикові ємності грунт, зволожили його

Номер слайду 8

Крок 2 Для швидшого пророщування потримали квасолини 12 годин у воді. Квасолини набубнявіли – збільшилися в об’ємі.

Номер слайду 9

Крок 3 – посадили квасолини

Номер слайду 10

Всі квасолини посаджено!

Номер слайду 11

Крок 4 Занотували послідовність дій до «Щоденників експерименту»

Номер слайду 12

Паростки з’явилися 13 листопада 2013 року

Номер слайду 13

Перші листочки розгорнулися у рослин Гордієнко Марії та Лєзіної Софії 14 листопада

Номер слайду 14

Ось такі у нас усіх рослини 2 грудня 2013 року

Номер слайду 15

Листочки квасолі швидко розвинулися

Номер слайду 16

Коренева система квасоліЗавдяки своєчасному догляду за рослинами: поливу, оптимальній температурі повітря, освітленню, наявності поживних речовин у грунті, у квасолин розвинулася ось така коренева система.

Номер слайду 17

Квасолини почали витися11 грудня 2013 року. Квасоля – витка рослина. Коли деякі рослини почали витися, їм зробили опору.

Номер слайду 18

«Плантація квасолі»

Номер слайду 19

Найбільші рослини (62 см) виросли у. Лєзіної СофіїЗубкова Костянтина

Номер слайду 20

Вплив вологи на розвиток рослин. Одну рослину поливали дуже часто. Грунт був перезволожений. Рослина загинула. Висновок: рослини потребують помірного поливу.

Номер слайду 21

Вплив світла на розвиток рослин. Рослини квасолі розташовані близько до вікна, тому сонячне світло потрапляло на квасолю. Висновок: світло позитивно впливає на ріст рослини.

Номер слайду 22

Вплив світла на розвиток рослин. Одну з рослин помістили в темне місце. Незабаром листочки пожовтіли. Висновок: недостатня освітленість не дає змоги рослині розвиватися.

Номер слайду 23

25 грудня 2013 року. У рослин Зубкова Костянтина та Пархоменко Дар’ї з’явилися біленькі квіточки. Висновок: рослини вступають в стадію цвітіння за сприятливих факторів, які було створено в класній кімнаті.

Номер слайду 24

Крок 5 Висновки Поводячи експеримент, ми пересвідчилися, що на розвиток рослин дієвий вплив мають:поживність грунту;режим та інтенсивність поливу рослин;температурний та світловий режим ;якість посадкового матеріалу;глибина посадки насіння;якість догляду за рослинами людиною.

Номер слайду 25

Ми навчилися:1. Проводити експериментальну діяльність. Готувати насіння, грунт до посадки. Доглядати за рослинами. Враховувати вплив природних факторів на розвиток рослин. Вести щоденник експерименту, щоб надалі враховувати позитивний та негативний досвід догляду за рослинами.

Номер слайду 26

Як успішно виростити рослину в природних умовах? Щоб виростити рослину в природних умовах, потрібні :поживний грунт;тепло (оптимальна температура);світло;вода;регулярний догляд за рослинами.

Номер слайду 27

Бажаємо всім успіхів у проведенні експериментальної діяльності по вирощуванню рослин в штучних та природних умовах

pptx
Додано
24 березня 2019
Переглядів
19935
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку