Презентація-гра " "Найрозумніший"з предмету "Основи здоровя для учнів 7-8 класів.

Про матеріал
Гра "Найрозумніший" з основ здоров'я може бути використана для учнів 7-8 класів/
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Гра для учнів 7-8 класів «Найрозумніший»

Номер слайду 2

І ТУР

Номер слайду 3

1. Здоров'я — це: а) фізичне благополуччя; б) соціальне благополуччя; в) психічне благополуччя; г) сукупність фізичної, психічної, духовної та соціальної складових.

Номер слайду 4

27. Наркотична залежність: а) легко виникає та легко лікується; б) легко виникає, але дуже важко лікується; в) довго виникає, але легко лікується; г) рідко виникає та дуже важко лікується.

Номер слайду 5

28. Людина, яка пропонує тобі наркотики: а) піклується про твоє здоров'я; б) хоче поліпшити тебе настрій; в) завдає шкоди твоєму здоров'ю; г) допомагає тобі розв'язати твої проблеми.

Номер слайду 6

2. Щоб зберегти здоров'я й життя, треба: а) не звертати уваги на небезпеки; б) боятися небезпек; в) знати способи захисту від небезпек; г) не думати про причини виникнення небезпечних ситуацій.

Номер слайду 7

3. Людина, яка прагне уникати небезпечних ситуацій,— це людина: а) боягузлива; б) не може захистити себе; в) обачна, смілива й упевнена в собі; г) невпевнена в собі.

Номер слайду 8

4. Дитина не зобов'язана: а) мити після себе посуд; б) умиватися; в) прибирати зі столу; г) битися з однолітками.

Номер слайду 9

5. У дитини в сім'ї: а) немає жодних обов'язків; б) немає жодних прав; в) є певні права й обов'язки; г) немає ні прав, ні обов'язків.

Номер слайду 10

6. Чого не можна робити під час землетрусу? а) Виходити на відкрите місце; б) перебувати віддалік від обірваних проводів; в) підходити до пошкоджених будівель; г) залишатися на вулиці, доки землетрус не закінчиться.

Номер слайду 11

7. Незнайомка на вулиці говорить, що може розповісти тобі про твою долю. Як ти вчиниш у цій ситуації? а) Зупинишся; б) підеш далі; в) уважно слухатимеш; г) почнеш розпитувати її.

Номер слайду 12

8. Незнайомі люди пропонують тобі сісти в машину й покататися з ними. Як ти вчиниш у цій ситуації? а) Запитаєш, куди вони їдуть; б) сядеш до них у машину; в) швидко відійдеш від машини подалі й підеш туди, куди йшов; г) почнеш розпитувати, що вони від тебе хочуть.

Номер слайду 13

9. Ти йдеш на футбольний матч, і є велика вірогідність, що при виході ти опинишся у натовпі. Який одяг підходить для такої ситуації? а) Широкий і довгий плащ; б) довгий шарф; в) туфлі на високих підборах; г) джинси й спортивна куртка.

Номер слайду 14

10. Тобі пропонують пірнути в річку зі стрімкого берега. Ти: а) одразу ж стрибнеш; б) не будеш стрибати; в) не будеш стрибати, доки не стрибне хтось інший; г) запитаєш, яка там, під обривом, глибина, і стрибнеш.

Номер слайду 15

11. Що допоможе тобі зберегти своє життя й здоров'я на воді? а) Купання в незнайомих місцях. б) Купання під час грози. в) Купання під час шторму, г) Купання в спеціально відведеному місці, в якому є захисні засоби і й працює рятувальна служба.

Номер слайду 16

12. Що категорично заборонено робити пасажирам громадського транспорту? а) Чекати громадський транспорт на майданчику для посадки. б) Триматися за поручень, якщо їдеш стоячи. в) Виходити з транспортного засобу до того, як він повністю зупинився. г) Проходити в салон, не затримуючись біля дверей.

Номер слайду 17

13. Що небезпечно робити, якщо ти опинився під завалом? а) Створювати навколо себе вільний простір; б) відсовувати тверді предмети; в) постійно подавати сигнали, стукати по твердих предметах; г) сидіти якомога тихіше.

Номер слайду 18

14. Яка якість може зробити тебе привабливим для людей? а) Уміння радіти успіхам інших людей; б) невміння виконувати дані обіцянки; в) звичка грубити й хуліганити; г) прагнення перекладати свою провину на інших.

Номер слайду 19

ІІ ТУР

Номер слайду 20

15. Найбільшої шкоди нашій планеті завдають: а) тайфуни; б) цунамі; в) господарська діяльність людей; г) повені.

Номер слайду 21

17. Тютюнові компанії роблять сигарети, тому що їхні власники: а) дбають про ваше задоволення; б) прагнуть організувати для вас цікаві забави; в) хочуть отримати прибуток; г) самі курять.

Номер слайду 22

18. Якщо тобі хтось запропонував наркотики, то: а) про це краще промовчати; б) про це слід розповісти батькам або вчителям; в) на це не треба звертати уваги; г) треба зберігати це в таємниці.

Номер слайду 23

16. Найбільше йоду міститься: а) у рибі та морепродуктах; б) яблуках, грушах, сливах; в) молоці, кефірі, ряжанці; г) капусті, горосі, смородині.

Номер слайду 24

19. Які дії при наданні першої допомоги людині, ураженій електричним струмом, можуть призвести до серйозної травми рятівника? а) Відключення електрики; б) усунення від потерпілого електричного дроту за допомогою дерев'яного предмета; в) спроба відкинути дріт рукою; г) виклик «швидкої допомоги».

Номер слайду 25

20. При витіканні газу до вибуху може призвести: а) вмикання телевізора; б) миття посуду; в) читання книги; г) наповнення ванни водою.

Номер слайду 26

21. При пожежі небезпечно: а) гасити палаючі електроприлади; б) викликати пожежну команду; в) закривати рот і ніс мокрою тканиною; г) попереджати про пожежу сусідів.

Номер слайду 27

22. Якщо підліток сидить за комп'ютером по 5-6 годин на день, то це: а) ніяк не позначається на його здоров'ї; б) корисно для його здоров'я; в) потрібно для успішного навчання; г) шкідливо для здоров'я й негативно впливає на процес навчання.

Номер слайду 28

23. Безпека на дорогах залежить: а) тільки від міліції; б) тільки від водіїв; в) тільки від пішоходів; г) від усіх учасників дорожнього руху.

Номер слайду 29

24. Під час евакуації при пожежі треба: а) бігти світ за очі; б) покидати приміщення без паніки, керуючись планом евакуації людей у разі пожежі; в) кричати «Пожежа! Пожежа!»; г) піклуватися тільки про себе.

Номер слайду 30

25. Після тривалого перебування під прямим сонячним промінням шкіра: а) втрачає еластичність, стає шорсткою; б) стає гладенькою; в) набрякає; г) блідне.

Номер слайду 31

29. Якщо підліток кашляє впродовж міся­ця, то: а) це нормальне явище; б) це причина для відвідин лікаря; в) йому не загрожує туберкульоз; г) якщо при цьому немає температури —він здоровий

Номер слайду 32

ІІІ ТУР

Номер слайду 33

26. Під час вибору косметики підліток: А) не має враховувати свій вік та тип шкіри; б) може купувати все, що йому подоба­ється; в) має враховувати свій вік і тип шкіри; г) не повинен звертати уваги на поради лікаря.

Номер слайду 34

30. Для інтелектуального розвитку людини корисно: а) годинами говорити по телефону; б) гуляти на свіжому повітрі; в) регулярно прибирати у квартирі; г) розв'язувати логічні задачі.

Номер слайду 35

31. Підлітковий вік характеризується змінами: а) тільки фізичними; б) тільки психологічними; в) тільки соціальними; г) у всіх сферах — фізичній, психологічній, моральній, соціальній.

Номер слайду 36

32. Під час надання першої медичної допомоги не можна: а) зупиняти кровотечу, знерухомлювати місця переломів; б) перевіряти, чи є дихання, чи працює серце; в) давати знеболювальні ліки; г) без особливої потреби переміщати постраждалого.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Мирна Ірина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
4 лютого 2019
Переглядів
1433
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку