Презентація "«Графічне зображення. Матеріали та інструменти для виготовлення виробу». "

Про матеріал
Матеріал презентації до уроку технології у 5 класі за темою «Графічне зображення. Матеріали та інструменти для виготовлення виробу». Об'єкт проєктної діяльності « Рамка для фото ».
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Графічне зображення виробу. Матеріали та інструменти для виготовлення виробу. Ескіз виробу Проєкт «Рамка для фото»

Номер слайду 2

Мета уроку:розвивати предметні компетентності: ознайомити з графічними зображеннями для створення виробу; розвивати ключові компетентності: спілкування державною мовою: обговорювати питання, пов’язані з реалізацією проєкту, ділитися власними думками, ідеями, коментувати та оцінювати власну діяльність та діяльність інших; уміння вчитися впродовж життя: формувати власну потребу в навчанні, шукати та застосовувати потрібну інформацію для реалізації проєкту;соціальна та громадянська компетентність: уміння працювати самостійно та в команді з іншими на результат, повагу один до одного.

Номер слайду 3

Завдання уроку: Сьогодні ви: розглянете, які бувають зображення; дізнаєтеся, що таке графічні об’єкти; з’ясуєте, за допомогою яких інструментів зручно створювати різні графічні об’єкти.виконаєте графічне зображення свого виробу.

Номер слайду 4

Графічні зображення – це креслення, малюнки, фотографії, ескізи, схеми, які використовують у повсякденні, роботі, навчанні.

Номер слайду 5

Поміркуйте, за допомогою яких інструментів можна створити подані зображення. Де їх використовують? З якою метою?

Номер слайду 6

Зображення складаються з окремих об’єктів. Ці об’єкти називають графічними.

Номер слайду 7

Існують спеціальні інструменти для створення певних графічних об’єктів. Для створення креслень використовують лінійку і циркуль. Для складання схем, створення однакових фігур – трафарети і шаблони.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

18.01.2024 СьогодніГімнастика для очей

Номер слайду 10

18.01.2024 Створюємо ескіз1. Визначення концепції Концепція –це система поглядів, те або інше розуміння явищ і процесів; єдиний, визначальний задум. Розглянути можливі ідеї та концепції для створення ескізу. Вибрати концепцію, яка найкраще відповідатиме меті проєкту.

Номер слайду 11

Підготувати олівці, фломастери, папір та інші матеріали для малювання.2. Добір матеріалів та інструментів. Підготувати додаткові матеріали, якщо планується використання текстур або інших елементів.

Номер слайду 12

18.01.2024 Сьогодні3. Проектування композиціїСтворити простий контурний ескіз, щоб визначити розміщення основних елементів. Розташувати елементи відповідно до обраної концепції та композиційних принципів.

Номер слайду 13

18.01.2024 Сьогодні4. Додавання деталей. Додавати деталі до ескізу: лінії, форми, текстури, контури. Вдосконалювати деталі, які раніше лише набули загальної форми.

Номер слайду 14

18.01.2024 Сьогодні5. Вибір колірної палітри. Визначити колірну гаму, яка найкраще підходить до концепції. Розглянути можливі кольори та їх вплив на настрій і візуальний вигляд вироби.

Номер слайду 15

18.01.2024 Сьогодні6. Виконання закінченого ескіз. Розробити кожен елемент детально, використовуючи обрану колірну палітру та додаткові деталі. Перенести обраний ескіз на чистий аркуш паперу або екран графічного планшета.

Номер слайду 16

18.01.2024 Сьогодні7. Оцінка та коригування. Оцінити ескіз. Виправити можливі недоліки.

Номер слайду 17

18.01.2024 Сьогодні

Номер слайду 18

18.01.2024 СьогодніПравила безпеки на уроці Користуватися прийомами роботи з інструментами, як показав учитель. Тримати своє робоче місце у належному порядку.

Номер слайду 19

Практична робота. Виконання графічного зображення свого виробу (рамки для фото).

Номер слайду 20

Перевір свої знання

Номер слайду 21

Що таке ескіз?18.01.2024 СьогодніВправа «Мікрофон»Що важливо враховувати під час створення ескізу?

Номер слайду 22

Домашнє завдання1. Закінчити виконання практичної роботи. 2 . Виконане завдання надсилати на освітню платформу Human або ел. пошту.

Номер слайду 23

Що вас на уроці тягнуло вниз?18.01.2024 СьогодніВправа «Повітряна куля»Що вас на уроці піднімало вгору?

Номер слайду 24

Використані ресурсиhttps://naurok.com.ua/prezentaciya-z-kreslennyahttps://vsimpptx.com/school/tehnologiyi

pptx
Пов’язані теми
Технології, 5 клас, Презентації
Додано
18 січня
Переглядів
420
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку