Презентація. Графічні зображення. М.Корнієнко НУШ

Про матеріал
1 слайд ГРАФІЧНІ ЗОБРАЖЕННЯ 2 слайд СЬОГОДНІ ВИ: розглянете, які бувають зображення; дізнаєтеся, що таке графічні об’єкти; з’ясуєте, за допомогою яких інструментів зручно створювати різні графічні об’єкти. 3 слайд Графічні зображення – це креслення, малюнки, фотографії, ескізи, схеми, які використовують у повсякденні, роботі, навчанні. 4 слайд Поміркуйте, за допомогою яких інструментів можна створити подані зображення. Де їх використовують? З якою метою? 5 слайд Зображення складаються з окремих об’єктів. Ці об’єкти називають графічними. 6 слайд Розгляньте машинку. З яких геометричних фігур вона складається? 7 слайд Існують спеціальні інструменти для створення певних графічних об’єктів. Для створення креслень використовують лінійку і циркуль. Для складання схем, створення однакових фігур – трафарети і шаблони. 8 слайд Розглянь інструменти, зображені на малюнку. Пригадай їхні назви. Якими інструментами ти вмієш користуватися? 9 слайд Виконуємо практичне завдання. Завдання: визначити за малюнком, які графічні об'єкти створюють діти, за допомогою яких інструментів. 10 слайд Дякую за увагу!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ГРАФІЧНІ ЗОБРАЖЕННЯПЕТРОВА СВІТЛАНА МИКОЛАЇВНА

Номер слайду 2

СЬОГОДНІ ВИ: розглянете, які бувають зображення; дізнаєтеся, що таке графічні об’єкти; з’ясуєте, за допомогою яких інструментів зручно створювати різні графічні об’єкти.

Номер слайду 3

Графічні зображення – це креслення, малюнки, фотографії, ескізи, схеми, які використовують у повсякденні, роботі, навчанні.

Номер слайду 4

Поміркуйте, за допомогою яких інструментів можна створити подані зображення. Де їх використовують? З якою метою?

Номер слайду 5

Зображення складаються з окремих об’єктів. Ці об’єкти називають графічними.

Номер слайду 6

Розгляньте машинку. З яких геометричних фігур вона складається?

Номер слайду 7

Існують спеціальні інструменти для створення певних графічних об’єктів. Для створення креслень використовують лінійку і циркуль. Для складання схем, створення однакових фігур – трафарети і шаблони.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Пов’язані теми
Інформатика, 2 клас, Розробки уроків
НУШ
Додано
11 січня 2023
Переглядів
3404
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку