Презентація . Громадянська освіта

Про матеріал

Організація позакласної роботи при вивченні курсу " Громадянська освіта". Індивідувльні форми роботи.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Організація позакласної роботи при вивченні курсу «Громадянської освіти» Підготувала вчитель історії Сопронюк Н.В.

Номер слайду 2

До індивідуальних форм позакласної роботи відноситься написання рефератів. Реферат - короткий виклад (перед аудиторією або в письмовій формі) змісту наукової праці, вчення; доповідь на будь-яку тему, що складається з огляду літературних та інших джерел.

Номер слайду 3

Форми масової, групової та індивідуальної роботи: конференції, тематичні вечори, диспути, клуби старшокласників, лекторські групи та гуртки з вивчення правових, морально-етичних питань, з актуальних проблем зовнішньої та внутрішньої політики, написання рефератів і участь в учнівських проектах.

Номер слайду 4

Учнівська наукова конференція – масовий позакласний захід, що передбачає презентацію та обговорення результатів самостійної роботи учнів. Проведення навчальної конференції доцільно один-два рази на рік за темою, що дозволяє залучити знання учнів з інших дисциплін.

Номер слайду 5

Підготовка доповідей та їх обговорення, проведення обов’язкових консультацій, розподіл завдань по доповідям, а також залучення до виступів інших учасників, встановлення регламенту виступів. Проблеми, що обговорюються на конференції, повинні мати вагоме навчально-виховне значення.

Номер слайду 6

Підготовка доповідей (повідомлень) відбувається за індивідуальними темами, декілька доповідей об’єднуються загальною темою конференції. До участі необхідно підготувати офіційних опонентів, які вивчають ту ж проблему та мають завдання сформулювати цікаві запитання, а також стисло доповнити доповідь (або викласти іншу точку зору). На конференції можуть обговорюватися підготовлені з різних тем курсу і відповідно доопрацьовані кращі реферативні повідомлення.

Номер слайду 7

Підготовка до конференції розподіляється на два етапи: 1. формулюється тема конференції, у відповідності до обраної проблематики продумуються теми семінарів, екскурсій, плани окремих доповідей учнів; 2. безпосередня підготовка до конференції розпочинається за місяць до її початку та включає в себе такі структурні елементи: відпрацювання та затвердження плану конференції.

Номер слайду 8

До індивідуальних форм позакласної роботи відноситься написання рефератів. Реферат - короткий виклад (перед аудиторією або в письмовій формі) змісту наукової праці, вчення; доповідь на будь-яку тему, що складається з огляду літературних та інших джерел.

Номер слайду 9

Дякую за увагу!

ppt
Пов’язані теми
Громадянська освіта, Презентації
Інкл
Додано
18 жовтня 2023
Переглядів
110
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку