Презентація "Грунти"

Про матеріал
Презентація до уроку географії в шостому класі на тему: "Грунти". В цій презентації представлена загальна характеристика основних видів грунтів, учні мають можливість ознайомитись з впливом природних та антропогенних чинників на стан грунтів та заходами, що направлені на підвищення родючості грунтів та покращення їх стану.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Грунти

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Червоно-жовті грунти- малородючі грунти, які сформувалися в екваторіальних широтах, в умовах надмірного зволоження. На них вирощують переважно цитрусові та чай.

Номер слайду 5

Сіроземи – малородючі грунти, які сформувалися в тропічних широтах в умовах спекотного та сухого клімату. Території з такими грунтами використовуються під пасовища

Номер слайду 6

Чорноземи- найродючіші грунти, які сформувалися в помірних широтах. Гумусовий шар в них становить 120 см. Використовуються для вирощування сільськогосподарських культур.

Номер слайду 7

Підзолисті грунти – малородючі грунти із шаром гумусу до 25 см, сформувалися в помірних широтах в умовахнадмірного зволоження.

Номер слайду 8

Бурі лісові - родючі грунти, які сформувалися в умовах помірно теплого та вологого клімату . Використовуються для садівництва, виноградарства та овочівництва.

Номер слайду 9

Тундрові глейові – малородючі грунти, які сформувалися в субарктичних широтах,в умовах надмірного зволоження та низьких температур.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Земля — це надзвичайне диво,Її багатство — це ґрунти. Тому тут свіжо і красиво,Та ґрунт потрібно берегти,Щоб з нього проростали квіти,Ліси зелені і поля. Щоб з цього всі могли радіти,Щоб усміхалася Земля!

pptx
Додано
31 березня 2021
Переглядів
954
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку