Презентація гуртка "Юний столярик"

Про матеріал
Дана презентація засвідчує гурткову роботу у школі,що є невід'ємною часткою загальношкільного виховного процесу
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Творчий звіт гуртка Презентація гуртка гімназії с.Мишлятичі

Номер слайду 2

Учні на занятті гуртка “Юний столярик”. Робота з природнім матеріалом – лозою (лозоплетіння).

Номер слайду 3

Виготовлення виробів учнями на занятті з природних матеріалів

Номер слайду 4

Нагородження члена гуртка Меляника Ігора – переможця районного і обласного конкурсів “Таланти твої, Україно”

Номер слайду 5

Обпилювання – це важкозасвоювана операція, від якої залежить якість виробу. При обпилюванні плоских поверхонь напилок треба переміщувати рівномірно без коливань. Для цього необхідно правильно стояти перед лещатами та балансувати зусиллями які докладаються до напилка.

Номер слайду 6

В шкільній майстерні однією з електрифікованих машин, на якій вони будуть виготовляти вироби, є токарний верстат з обробки деревини. Перші відомості про механічну обробку деревини датуються 212р. до н.е.Токарний верстат тих часів приводився в рух за допомогою лучка. Приблизно у І ст. н.е. вдосконалений токарний верстат став приводитися в рух педаллю з важелями різної конструкції.На початку XIX ст. був сконструйований верстат, який приводився в рух за допомогою електродвигуна. На даний час токарний верстат з обробки деревини є удосконалений та модернізований.

Номер слайду 7

Залучення учнів до культурних надбань рідного народу засобами лозоплетіння має свою конкретну методику формування вмінь і навичок, засвоєння прийомів і способів з виготовлення виробів. Плетіння як формотворча техніка порівняно з іншими видами обробка деревини має низку суттєвих переваг: не потребує енергетичних затрат та складних знарядь виробництва, для цього використовуються природні, загальнодоступні матеріали. Технологія плетіння також не надто складна , оскільки прийоми роботи вдосконалюватися протягом тисячоліть і передавалися з покоління в покоління.

ppt
Додав(-ла)
Сціра Андрій
Пов’язані теми
Технології, 6 клас, Презентації
Додано
29 травня 2023
Переглядів
114
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку