Презентація гурткового заняття "Виготовляємо квітку бавовну"

Про матеріал
Матеріал актуальний для творчих та креативних. Підходить для гурткової та позакласної роботи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Виготовляємо квітку-бавовну» Гурткова робота

Номер слайду 2

Баво́вна — текстильне волокно рослинного походження. Волокно є волосками на насінинах бавовника — кущоподібної рослини роду Gossypium, яка займає одне з провідних місць серед технічних сільськогосподарськи культур. Для бавовни характерні відносно висока міцність, хімічна стійкість (волокно довгий час не руйнується під впливом води і світла), теплостійкість (130—140 °C), середня гігроскопічність (18-20 %) і мала частка пружної деформації, внаслідок чого вироби з бавовни сильно мнуться. Стійкість бавовни до стирання невелика. На одній і тій самій насінині бавовника волокна мають різну довжину і властивості. Довжина волокон бавовни різна — від 10,3 до 60 мм.[11] Бавовняне волокно тонке (середня товщина 20—22 мк), але дуже міцне (витримує навантаження 4,5-5г). Воно дешеве, добре фарбується.

Номер слайду 3

Спробуємо сьогодні виготовити таку квітку. Нам знадобиться: Ножиці;Клей-пістолет;Коричневий фоаміран;Флористичний дріт;Вата (можна не стерильна);

Номер слайду 4

Що нам потрібно?Ретельно підготувати своє робоче місце до роботи. Дістати заздалегідь все необхідне. Вимоги безпеки під час роботи: 1. Роботу розпочинати лише з дозволу вихователя. 2. Не можна працювати несправним і тупим інструментом, використовувати інструмент лише за призначенням. 3. Користуватися прийомами роботи з інструментами, як показав вихователь.  4. Інструменти та обладнання мають зберігатися в призначеному місці. 5. Під час роботи учень повинен тримати своє робоче місце в належному порядку, а після роботи акуратно прибрати його.

Номер слайду 5

Розглянемо інструктивну картку по зображенню

Номер слайду 6

Коли будете працювати з праскою не забудьте на мінімальну температуру увімкнути, тримати шаблон пінцетом, вимкнути праску коли виготовите шаблон.

Номер слайду 7

Коли сформуєте бутони (склеїте частини між собою, щоб краще тримались), проколіть на ніжку і зафіксуйте клеєм. Ніжку обмотайте тейп-стрічкою коричневого або темно-зеленого кольору.

pptx
Додано
11 січня 2023
Переглядів
390
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку