Презентація "Густина речовини"

Про матеріал
Презентацію створена у формі гри із героями мультсеріалу "Смішарики". Її можна використовувати як на уроці з розв'язування задач, так і в позаурочний час.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Смішарики проти знавців фізики Гра “Хрестики – нуліки”Тема “Густина речовини”

Номер слайду 2

Лосяш. КаричЇжак. Крош. Бариш. Пін. Совунья. Нюша. Копатич. Команда. Смішариків. Представляємо гравців!

Номер слайду 3

Лосяш. КаричЇжак. Крош. Бариш. Пін. Совунья. Нюша. Копатич Правила гри. Обери Смішарика, натисни конкретно по картинці з його зображенням, і він поставить тобі питання.

Номер слайду 4

Лосяш. КаричЇжак. Крош. Бариш. Пін. Совунья. Нюша. Копатичх0 Табло грихххххххх00000000style.font. Sizestyle.font. Sizestyle.font. Sizestyle.font. Sizestyle.font. Sizestyle.font. Sizestyle.font. Sizestyle.font. Sizestyle.font. Sizestyle.font. Sizestyle.font. Sizestyle.font. Sizestyle.font. Sizestyle.font. Sizestyle.font. Sizestyle.font. Sizestyle.font. Sizestyle.font. Size

Номер слайду 5

Лосяш Запитання. Густина – це ФВ, яка характеризує ________, дорівнює __________________________, ____________________, позначається __, вимірюється в ____, залежить від ________________________. Густину можна обчислити за формулою ____.речовину відношенню маси суцільного тіла, до об'єму цього тіла ƍкг/м3агрегатного стану речовиниm/VФізичний зміст: густина чисельно дорівнює ___________________________.масі речовини в одиниці об'єму Відповідь: Доповни речення.

Номер слайду 6

Нюша Густина олова 7,3 г/ , а граніту – 2600 кг/ . Густина якої речовини є більшою? см3м3 Запитання Відповідь: 2600 кг/ = 2600м31000 г1 000 000 см3см3 Густина олова більша =2,6 г/

Номер слайду 7

Совунья Запитання Відповідь: Яка густина води?( робота з таблицею) Що це означає?1м3 1000 кг води займає об’єм1000 кг/м3

Номер слайду 8

Карич Запитання Відповідь: Чому? Густина якого тіла менше?ƍ=m. Vm1 = m2 V1

Номер слайду 9

Їжак Запитання Відповідь: Чому? Густина якого тіла більше?ƍ=m. Vm1 > m2 V1=V2ƍ1>ƍ2ƍ1>ƍ2

Номер слайду 10

Копатич Відповідь: Запитання Повітря стиснули поршнем насоса. Чи змінилася маса, густина та об’єм повітря під насосом? V–зменш., m=const, ƍ– збільш.(Відповідь поясніть на основі молекулярно-кінетичнних уявлень про будову речовини.)

Номер слайду 11

Крош123 Три кульки з корку, льоду та дерева мають однакові маси. Яка з них льодяна? Відповідь: Запитання льодяна 3-я куля.

Номер слайду 12

Бариш Запитання. Свинцева куля об’ємом 60 см має масу 0,565 кг. Визначте, суцільна ця куля чи має порожнину. 3 підказка: необхідно визначити густину речовини куліі порівняти її з табличною густиною свинцю. Відповідь: Куля має порожнину, так як ƍ кулі< ƍ свинцю

Номер слайду 13

Пін Запитання Як змінюється густина рідин і твердих тіл під час нагрівання? (Відповідь поясніть на основі молекулярно-кінетичнних уявлень про будову речовини.) Відповідь: V–збільш., m=const, ƍ– зменш.

Номер слайду 14

Цікавої подорожі світом фізики, нехай Вам щастить!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Шевченко Оксана Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Фізика 7 клас (Бар’яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Горобець Ю.І., Ненашев І.Ю., Кірюхіна О.О.; за редакцією Бар’яхтара В.Г., Довгого С.О.)
До уроку
§ 19. Учимося розв’язувати задачі
Додано
31 липня 2019
Переглядів
2727
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку