Презентація "Гватемала"

Про матеріал
Географічне положення, клімат. Природні ресурси, що є об‘єктами туристично- рекреаційної діяльності. Історико-культурні ресурси. Сучасний стан туристичної інфраструктури. 6. Унікальність країни. Фактори , які впливають на Фактори , які стримують розвиток розвиток Транспортне сполучення з Україною та візовий режим Пропозиції українських туроператорів.
Перегляд файлу

 

Гватемала

1. Географічне  положення, клімат.

Гватема́ла— країна в Центральній Америці, що межує на півночі і заході з Мексикою, на сході — з Белізом і Карибським морем; на південному сході — з Гондурасом і Сальвадором, на південному заході омивається Тихим океаном.

У країні тропічний клімат, середньорічна температура на узбережжі і на рівнині становить 23-27 °, на плоскогір'ї 15-20 °; літо (листопад-квітень) і зима (з травня по жовтень) розрізняються лише кількістю опадів і нічними температурами, які в грудні-січні в горах опускаються до -10 ° і на плоскогір'я до 0 °. Найжаркішими місяцями є лютийтравень. У зимовий період (з травня по жовтень) через рясні опади трапляються урагани і повені. Найзначніші відбулися в 1998 (ураган Мітч) і в 2005 (ураган Стан), в яких постраждала від повеней і вітрів більша частина країни. 

2.Природні ресурси, що є об‘єктами туристично- рекреаційної діяльності.  Гватемала має багатий природно-ресурсний потенціал.

Велика довжина берегової лінії з піщаними пляжами та прозорою водою біля узбережжя, різноманітний підводний світ, безліч біологічних видів флори та фауни, величезна кількість національних парків сприяють розвитку в країні таких видів туризму, як екологічний, водний, спортивний, купально-пляжний, . Серед найбільш популярних розваг глибоководна рибалка в Тихому океані, гольф, серфінг , канопі-тури , рафтинг , підйом на вершини вулканів, прогулянки на вітрильних човнах по річці Дульсі та озеру Атітлан, верхова їзда, спостереження за птахами, дайвінг.Також Гватемала багата на термальні джерела також в країні є багато національних парків і заповідників таких як: Тікаль, Ріо-Дульче, Кірігуа, Атитлан, Челема, Маян.

 3. Історико-культурні ресурси.

 Гватемала є однією з тих рідкісних знахідок, з гарною сумішю варіантів подорожей для задоволення авантюристів, шукачів культури, шанувальників пляжу та мандрівників, які шукають невелику релаксацію.

Руїни майя в Тікалі

Добре зберігся зруйнований місто Тікаль, зайняте приблизно 600 р. До

н.е. та 900 р., Демонструє понад 3000 будівель, від пірамід і храмів до площ і акрополя. Це був один з найважливіших міських центрів майя більше тисячі років і сьогодні є одним з найбільших майянських археологічних об'єктів того часу, який ще існує.

Антигуа Гватемала, найчастіше згадується просто як Антигуа, є одним з

найважливіших моментів Гватемали і, безумовно, одним з найкрасивіших

міст Центральної Америки. Ця колишня столиця Гватемали, розташована навпроти оточуючих вулканів, пропонує унікальний погляд на неперевершений місто сучасними бетонними будівлями та високими підйомами.

4.Найпривабливішими пляжними курортами вважаються

Монтерріко (Тихоокеанське узбережжя) та Плайя-Бланка

(Карибське море). Невелике прибережне село Монтеріко з його невимушеним відчуттям і чудовим океанським узбережжям звернеться до тих, хто шукає деякий час на пляжі та трохи

природи. Ще один із найкрасивіших пляжів країни називається Пунта-де-Пальма. Він розташований у південній частині

Карибського басейну – у місті Пуерто Барріос. Він  славляться своїм спокійним пляжним відпочинком, великих хвиль тут

зазвичай немає. Варто зазначити, що пляжі Гватемали не дуже добре пристосовані для відпочинку - на багатьох немає навіть шезлонгів і елементарних зручностей. Серед найвідоміших

санаторіїв і оздоровчих центрів в Гватемалі варто відзначити: готель Санта Терезіта,санаторій Сан Маркос і спа-центр Шен.

Тут ви зможете насолодитися повним асортиментом процедур і купатися в термальних водах із сусіднього вулкана Пакайя.

  1.              Сучасний стан туристичної інфраструктури.

Туристи з усього світу поспішають в Гватемалу насолодитися красою тутешньої природи і пам'ятниками старовни. 

Гватемала-Сіті дуже незвично виглядає з точки зору архітектури: сучасні хмарочоси зі скла і бетону перемішан із старовинними особняками, побудованими під час колонізації, а нові широкі проспекти супроводжуються древніми храмовими спорудами.

 

  1.              Унікальністькраїни.

6.Одна з найколоритніших країн Центральної Америки, один з центрів цивілізації майя, екзотика і вологі тропічні ліси - все це дивовижна Гватемала. У Гватемалу варто їхати, якщо вам нестерпно хочеться познайомитися зі справжніми індіанцями, взяти участь в містичних шаманських ритуалах, своїми очима побачити селища, в яких живуть нащадки легендарних майя, зануритися з головою в місцеві звичаї і традиції .Країна є культурним висвітленням в Центральній Америці, від колоніальної архітектури та мощеної вулиці Антигуа Гватемали до майянських руїн Тікаля. Невеликі міста в горах і на березі прекрасного озера Атитлан пропонують шанс на здобуття унікального культурного досвіду. Тропічні джунглі, активні вулкани, гірські озера, , коралові рифи та пляжі будуть приваблювати любителів природи різного роду.

 Фактори , які впливають на  Фактори , які стримують розвиток розвиток

 Наприклад, дослідження з міста Гватемала вказує на те, що три ключові захисні фактори можуть

допомогти розвинути стійкість у молодих людей,

які живуть на вулиці; перший – це розширення прав і можливостей з підтримкою освітніх

проектів, надання можливостей; другий – це

приналежність, створення позитивних стосунків, відчуття спорідненості та позитивного сімейного Гватемала має найбільшу економіку із              середовища; і третій — це мотивація, яка усіх країн Центральної Америки[3].              підкреслює важливість сили волі молодих людей, Переважаючою галуззю є сільське              залучення до навчання та поведінки. господарство, значної частини

населення перебуває поза межею бідності.

Транспортне сполучення з Україною та візовий режим

 8.Прямого рейсу з міст України до столиці Гватемали немає стикувальні будуть коштувати дійсно дорого, Це пояснюєтьс недостатньою популярністю Гватемали як туристичного напряму. 

 Найпопулярніший і дешевий варіант — спершу долетіти до Мексики. Там, отримавши багаж, ви можете відразу пересісти на літак до столиці Гватемали .Компанії Interjet і Aeromexico курсують цим маршрутом не менше 5 разів на день, тому вибрати зручний рейс буде зовсім не складно, а на отримання багажу та інших справ у мексиканських аеропортах вам з головою вистачить двох годин.Гватемала дуже лояльно ставиться до туристів і намагається створювати для них приємні умови, максимально спростити візовий режим. Наприклад, для громадян України віза в Гватемалу на термін до 90 днів не потрібна взагалі.

 Пропозиції українських туроператорів.

Skyscanner – це зручна служба для швидкого пошуку квитків. А ще вона безкоштовна! Порівняйте ціни на дешеві авіаквитки та забронюйте авіаквитки на літак до міста Гватемала безпосередньо на веб-сайтах агентств та авіакомпаній.

На Skyscanner можна знайти найдешевші авіаквитки в межах місяця або навіть року! Ми моментально підбираємо найкращі ціни та найвигідніші пропозиції згідно з заданими критеріями. Якщо вас ваблять пригоди, ви можете пошукати на Skyscanner авіаквитки з вибраного аеропорту, не вказуючи пункт призначення, і вам залишиться тільки вирішити, куди відправитися цього разу.

docx
Пов’язані теми
Географія, 10 клас, Презентації
Додано
8 лютого
Переглядів
165
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку