Бліц-опитування1. Які промисли ми вивчали на попередньому уроці?2. Яка галузь найкраще розвинута у місті Косів Івано-Франківської області?3. Який вид торгівлі організовували ремісники для збуту товарів?4. Вид взуття із шкіри.5. Первинна сировина для лляних тканин.6. Узори на полотні, зроблені різними нитками.7. У с. Опішня Полтавської області найбільшого розвитку набуло таке ремесло, як...
«Проблемне питання»-У наші дні багато уваги приділяється виробництву екологічно чистих продуктів харчування. Якими шляхами має розв’язуватися проблема безпечного харчування? Поясніть, чому незважаючи на більш високу ціну екологічно чисті продукти харчування мають більший попит. Які перспективи відкриваються перед Україною з цією проблемою? - На вашу думку, переваги і недоліки має система фаст-фуду перед традиційним харчуванням?
Номер слайду 36
Проблеми і перспективи розвитку харчової промисловості України
Номер слайду 37
Ваш вибір продуктів харчування
Номер слайду 38
Диктант «Так чи ні» 1. Цукрова промисловість,сировинний фактор розміщення; 2. Споживчий фактор , олійножирова; 3. Вершкове масло, згущене молоко, споживчий фактор; 4. Споживчий фактор, рибна промисловість; 5. Чинниками розміщення Х. П.транспортний, кваліфіковані робітники, споживчий; 6. Борошномельна- крупяна , споживчо-сировинний фактор; 7. Цукрове виробництво найбільше розташоване в лісостеповій зоні; 8. Україна експортує олію, цукор, борошно ; 9. Розташування підприємств олійно-жирової сприяло спеціалізації рослинництва; 10. Споживчий фактор,кондитерське виробництво.
Номер слайду 39
Відповіді:І варіант ІІ варіант+ 2. -- 4. -- 6. + + 8. +9. + 10.+