Презентація. "Хімія — наука про природу. Хімія в навколишньому світі."

Про матеріал
Пропоную презентацію за темою "Хімія — наука про природу. Хімія в навколишньому світі." Презентація має цікаве оформлення, цікаву інформацію. Матеріал презентації може бути цікавим вчителям хімії та може бути використаним при підготовці до успішного уроку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Хімія — наука про природу. Хімія в навколишньому світі. Учитель хімії навчально – виховного комплексу «Загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів №7 – дошкільний навчальний заклад» Джос Людмила Григорівна

Номер слайду 2

Галузі сучасної хімії

Номер слайду 3

Завдання. Скласти вислів М. В. Ломоносова про значення хімії.

Номер слайду 4

Предмет хімії Речовина

Номер слайду 5

У лісі, на вершині гір, на дні морському — усюди ви знайдете безліч різноманітних хімічних речовин. Речовина Тіло ( предмет) Види речовин Природні Штучні

Номер слайду 6

Розмаїтість станів речовин

Номер слайду 7

Розмаїтість станів речовин

Номер слайду 8

У природі все перебуває у вічному русі. Тисячі перетворень постійно відбуваються з речовинами. Одні речовини зникають, а замість них з’являються інші. - Які ви назвете типи перетворень з речовинами Спробуйте запропонувати такі перетворення з навколишнього життя, що належать саме до хімічних перетворень. - Які є важливі сучасні перетворення речовин. Що таке хімічний синтез.

Номер слайду 9

Отже: Хімія — це наука про речовини та їх перетворення. Хімія не лише копіює природу, наслідує її, а і з кожним роком усе більше починає перевершувати її. Народжуються тисячі й десятки тисяч речовин, не відомих природі, з властивостями, дуже корисними та важливими для людини.

Номер слайду 10

Хімія годує нас, одягає, взуває, надає блага, без яких неможливо сучасне цивілізоване суспільство.

Номер слайду 11

Хімія у виробництві оточуючих нас предметів (вироби із пластичних мас)

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Заповнити таблицю

Номер слайду 14

Домашнє завдання. Прочитати, вивчити параграф і відповісти в зошитах на запитання до нього. Творче завдання. Підготувати письмово розповідь «Яким було б життя, якби люди не знали хімії». Ознайомитись з матеріалом наступної теми. «Короткі відомості з історії хімії.”

Номер слайду 15

ppt
Додано
2 вересня 2020
Переглядів
1595
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку