Презентація "Хімія в житті людини"

Про матеріал
Даний позакласний захід можна проводити в 7 і 8 класах. Презентація розповідає про те, яке значення має хімія в житті людини. Презентація містить цікаві досліди, відео дослідів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Х і м і я І наше життя. Над презентацією працювала: Шевела Ольга Костянтинівна. Учитель-методист ЗНЗ №7м. Чернігів

Номер слайду 2

Хімія одна з природних наукпро речовини та їх перетворення

Номер слайду 3

Ми живемо в такий час, коли ця наука проникла до всіх сфер життя. Від дня свого народження, ще не усвідомлюючи цього, людина починає спілкуватися з хімією. Малюк одержує штучне молоко, яскраві і кольорові іграшки, школяр – портфель, ручки, зошити. Без цієї науки не можна виплавити метал, побудувати корабель, виготовити машину. Хімія, як наука дуже потрібна і корисна людям. Люди які володіють міцними і глибокими знаннями з цього предмету приносять користь суспільству, не допускають ніяких екологічних катастроф, дбають про чистоту навколишнього середовища.

Номер слайду 4

Без хімії не можна Виплавити метал Побудувати корабель. Виготовити машину

Номер слайду 5

,,Широко простягаєМихайло Ломоносовхімія руки своїв справи людські’’Хмія… із цією наукою тісно пов’язане наше сьогодення.

Номер слайду 6

Ці слова М. Ломоносова не втратили своєї актуальності і в наші дні. Сьогодні цей захід присв’ячений цій важливій науці. Хімія – цариця нині. Бо без неї - нікуди. Носим ми тканину с нафти, і п’ємо компот з води, і таблиця всім відома, потихесеньку зроста. Знати хімію всім треба, хоч наука й непроста. Хімію ми поважаєм, елементи добре знаєм. Ми учні добрі, просто клас, і звеселити прагнем вас. Але давайте спершу пригадаємо, з чого все починалось… та звичайно ж з вивчення хімічних елементів, і сьогодні деякі з них завітали до нас в гості, і хочуть розповісти щось про себе, тож зустрічайте їх

Номер слайду 7

Я отруйний газ зелений дивні звички є у мене: Всім задуху даруватиІ мікробів убивати. Різнокольоровий килим після після мене стане білим. Родичів відомих маю: сіль , що миттю вибухає. П’ять кислот, вапно…Доволі. Я живу в кухонній солі , чую відповідей хор . Що моє імення ...

Номер слайду 8

Хлор ✔

Номер слайду 9

Я срібляста, я рухлива, та по правді, нещаслива. З киснем стрінусь - червонію,Дуже я ніяковію. Не злюбили мене люди . Зло в мені вбачають всюди. Розіллюсь - зберуть ущерть, Бо мої пари - то смерть , їм не стану докоряти,спробую допомагати . Й добру маю я натуру, міряю температуру ...

Номер слайду 10

Ртуть ✔

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Я в сполуках органічних і у газах вулканічних,утворив найлегший газ, що горючий водночас. У небесну блакить зонд зі мною полетить . Як зустрінусь з киснем , враз . Вибух - це гримучий газ . Потелко щось ?Не біда . Це з’явилася вода . Я й відновник добрий теж, й в космосі мене знайдеш !

Номер слайду 13

Водень ✔

Номер слайду 14

Дуже вам дякуємо, але це не все! Існує чимало шляхів пізнання світу та людей. Але погодьтеся, що найпершим і найпростішим з них є візуальний. Отже зовнішність людини є однією з найголовніших складових її іміджу. Щоб досягнути нормального зовнішнього вигляду, потрібно насамперед дотримуватись елементарних правил особистої гігієни. Та, запевняю вас, це було б абсолютно неможливим без втручання хімії.

Номер слайду 15

ppt_xppt_x

Номер слайду 16

А чи можемо ми уявити своє життя без загадкового запаху парфумів, ніжного дотик пудри, спокусливого кольору губної помади, чи без акцентуючого увагу лаку для нігтів? Сучасна хімія володіє величезним переліком кольрів та якісних різноманітних парфумерних виробів, і косметичних засобів. Подальша розмова піде про хімію харчування. Значення харчування в житті людини важко переоцінити. Їжа дає організму енергію, необхідну для життєдіяльності. З неї ми одержуємо матеріали, потрібні для росту, розмноження і відновлення клітин.

Номер слайду 17

Їжа це - енергія ppt_x

Номер слайду 18

Білки Жири Вуглеводи Вітаміни. Мінерали. Вода. А для цього їжа повинна забезпечувати організм шістьма необхідними компонентами:ppt_xppt_x

Номер слайду 19

Для повноцінного життя людині потрібні макро – і мікроелементи. Часто саме через їх нестачу чи надлишок ми погано почуваємось і хворіємо на різні недуги. Ось де вони живуть:

Номер слайду 20

Необхідні макро та мікроелементи. Бор - овочіЙод - буряк, горобина, редиска, помідори, ріпа. Калій - капуста, картопля, петрушка, ізюм . Кальцій - яблука, абрикоси, морква, сир, тощо Сульфур - морква, огірки, свинина, суниця, цибуля. Фосфор - боби, капуста, сир, печінка, горіхи, риба , гриби Флуор - питна вода, овочі Цинк - пророщена пшениця

Номер слайду 21

На жаль, продукти, які ми часто обираємо виявляются найшкідливішими. Так жувальні гумки, цукерки, “чупа-чупси”, окрім того, що містять невелику кількість цукру, ще мають шкідливі хімічні добавки та барвники. У дешевих шоколадних цукерках, вафельних батончиках дороге какао замінюють жирами, які в усій Європі заборонені вже понад 20 років. Ці жири не виводяться з організму, накопичуються у кістках і м’язах, викликаючі тяжкі невиліковні хвороби.

Номер слайду 22

Шкідлива їжа

Номер слайду 23

Солодкі і газовані напої – небезпечна суміш цукру, хімії та газів, які швидко розносяться кров’ю. “Кока-кола”, наприклад – чудовий засіб для відмивання вапняного накипи та іржі. Картопляні та кукурудзяні чіпси – це суміш вуглеводів та жиру з оболонкою із барвників і підсилювачів смаку. Як ви розумієте, нічого натурального й корисного ці продукти не містять.

Номер слайду 24

Гумореcка: “Небезпечна смакота”Довго гуляла на святі я містомі захотілося смачно поїсти. От і кафе, кличу офіціантку : Борщ Український, будь ласка,Подайте склянку узвару, вареники з мясом…Пані, ну що ви?! Кафе в нас сучасне : Ось вам стейк, гамбургер, чисбургер, піцца…Що вона каже і як воно їсться?!“Фанта”, “Мерінда” є “Спрайт”, “Кока – кола”,

Номер слайду 25

Ось і “Бонаква”, а ще “Пепсі – кола”.Є ще солодощі – тільки для вас:“Орбіт”, “Пікнік”, свіжі “Снікерс” і “Марс”…Це вона лається?Прошу сідайте!Ой, щось погано, водички подайте!

Номер слайду 26

Вулкан: А зараз, ми пропонуємо вам подивитись цікаві досліди

Номер слайду 27

Ми підготували реактиви, щоб і ви провели цікаві хімічні досліди, і переконались що:“Хімія – наука про речовини і ії перетворення”. “ Хімія – природнича наука”.

Номер слайду 28

Красиві хімічні реакції

Номер слайду 29

Загадка. Я до всьго справу маю: Грунт у полі удобряю,Урожай оберігаю,Я перу і прибираю, Я годую й одягаю, І метал я добуваю,Я лікую й зберігаю,Я будую й освітляюІ у космос я літаю. А запитання моє – відгадайте, хто я є?

Номер слайду 30

Хімія

Номер слайду 31

Дякуємо за перегляд ✔Тепер ви знаете більше !ppt_xppt_x

pptx
Додав(-ла)
Шевела Ольга
Додано
6 листопада 2019
Переглядів
16840
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку