Презентація "Хмельниччина туристична"

Про матеріал

Слайд 1

Складаючи маршрут і обираючи, що подивитися в Хмельницькому, звільніться від стереотипу а-ля «місто-базар». Уважний відвідувач помітить, що це чудове місто для мандрівки, відпочинку та розваг. Просто воно не так швидко відкриває свої таємниці…

Слайд 2

Пам'ятник Хмельницькому, так чи інакше, відкриває екскурсію містом, яке носить ім'я «батька Богдана» від 1954 року. Хоча не все так однозначно… Самі хмельничани, до речі, досі з гордістю користуються давньою назвою міста – Проскурів (Плоскирів), відомою вже понад 500 років.

Слайд 3

Є в Хмельницькому і свій майдан Незалежності, де знаходиться обласна державна адміністрація. Колись це місце називалося «площею Леніна», був і відповідний пам'ятник. Однак все це було змінено, знесено та перейменовано ще в 1991–1992 роках. Тепер перед облдержадміністрацією знаходиться пам'ятник «Віра, Надія і Любов».

Слайд 4

Страшенно смішні вистави, трагікомедії… Музично-драматичний театр ім. Старицького – це і сміх, і трагедія, і роздуми, і навіть балет. З креативними жанрами мирно співіснують «звичайні». Зокрема, «Сто тисяч» І. Карпенко-Карого, «Кайдашева сім'я» Нечуя-Левицького – і не лише вони.

Слайд 5

Хочете почути «маленькі шедеври великих композиторів»? А «пісні, народжені любов'ю»?.. Тоді вирушайте у Хмельницьку обласну філармонію. Якщо ж ви потрапите до міста на початку весни, то можете стати гостем великого свята музики – це неперевершений Хмельницький камер фест.

Слайд 6

Ботанічний сад, що належить Хмельницькому національному університету, радо відкриває свої двері великим і малим відвідувачам. Тут зростає понад 20 тис. рослин, серед них – магнолії, тюльпанові дерева, лілії, айстри, проліски. А також багато таких рослин, які ваші діти могли зустрічати хіба у підручниках з біології.

Слайд 7

«7 океан» – добре місце для відпочинку з дітьми, сім'єю та друзями. В аквапарку багато різноманітних розваг як для зовсім юних відвідувачів, так і для дорослих. Графік роботи: з 7:00 до 21:00 щодня. Ціни за годинні розваги стартують від 60 гривень.

Слайд 8

Що робити в Хмельницькому, коли в центрі вже набридло? Вирушайте у «Поділля»! Цей заповідний дендропарк знаходиться у мікрорайоні Виставка (перехрестя проспекту Миру і Старокостянтинівського шосе). Дендропарк – чудове місце, куди сходити, аби відпочити душею і тілом. Якщо пощастить, тут навіть можна натрапити на багато рідкісних видів рослин і квітів.

Слайд 9

Кам'янець-Подільський приваблює туристів з усієї України. Хтось їде сюди для того, аби відчути особливу атмосферу багатовікового міста, пізнати його історію. Обожнюють тут бувати і романтики. Тож якщо любите атмосферні міста або просто хочете приємно провести вихідні разом з коханою людиною – рушайте до Кам'янця-Подільського.
Кам'янець-Подільський замок має багато цікавих особливостей: наприклад, колись між двома вежами фортеці – Рожанкою та Водною – було прокладено тунель, про який знав тільки комендант. На подвір'ї також є яма, на дні якої сидить боржник (це, звісно, муляж). У давні часи сюди справді садовили горе-позичальників, а вже в наш час відвідувачі фортеці кидають у яму монетку, аби вберегтися від боргів.
слайд 10

Поруч із легендарною Кам'янецькою фортецею є цікавий пам'ятник – «Стіл згоди».
слайд 11

Якщо завітаєте до Кам'янця-Подільського, обов'язково варто звернути увагу на Нижню та Верхню Польські брами. Це дві фортифікаційні споруди з довгою та цікавою історією.

слайд 12

Неподалік від Нижньої Польської брами починаються сходи Фаренгольца, які з'єднують два райони Кам'янця-Подільського – Старе місто та Польські фільварки. Збудовано їх у середині 19 століття
слайд 13

Дуже багата Хмельниччина на різноманітні церкви, храми та костели.

Слайд 14

Це унікальна пам'ятка природи: в долині тече ріка Смотрич, а з обох боків над нею постають кам'яні стіни, висота яких досягає 50 метрів! Довжина каньйону – 9 кілометрів. Головна особливість – краєвид, який відкривається на нього з висоти пташиного польоту.
Слайд 15

Особливої уваги заслуговує Бакота. Бакота - затоплене село на Хмельниччині. Археологічні розкопки свідчать, що здавна вздовж берегів Дністра на цьому місці було розташовано безліч язичницьких святилищ та капищ, а також кургани з жіночими похованнями, що свідчить про густе заселення цих територій, починаючи з доісторичних часів. Існує також частково підтверджена підводними дослідженнями легенда про кам'яний відбиток стопи Будди, що знаходиться зараз на дні річки Смотрич.

Слайд 16

Бакотський Михайлівський печерний монастир

Над Дністром височить Біла гора, де ще у XII–XIII ст. на місці язичницького капища виник найдавніший печерний монастир Подільської землі — це і є

Бакотський скельний монастир. Узвишшя «Біла гора» утворене твердими силурійськими вапняками, в яких Дністер прорізав каньйон глибиною до 120 м. Монастир знаходиться в урвищі берега Дністровського водосходища.

Слайд17. Видатні уродженці міста Хмельницький Антоновський Андрій (поет), Валевська Наталія (співачка), Верейський Георгій (художник), Педан Олександр, Пономарьов Олександр , Гірник Павло, Кашпіровський Анатолій, Мічковський Вадим— шоумен, гуморист, відомий як «Дядя Жора» та ін.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Хмельниччина туристична. Цікаві місця

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Дякуємо за увагу!!!

pptx
Додано
7 грудня 2018
Переглядів
3224
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку