Презентація Хочешь бути здоровим - рухайся!

Про матеріал
Презентація до уроку допомагає краще засвоїти теоретичний матеріал, сформувати навички збереження здоров'я, формує принципи і методи зберження здоров'я.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

 ХОЧЕШ БУТИ ЗДОРОВИМ - РУХАЙСЯ!

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Як стати сильним, спритним і витривалим?А ще струнким, гарним, сміливим, упевненим у собі? Відповідь проста: треба робити фізичні вправи. Вони розвивають у людини певні якості: біг — витривалість та швидкість, гімнастичні вправи — гнучкість, атлетичні — силу, спортивні ігри — спритність. А всі разом гартують волю, зміцнюють характер, додають хоробрості. Це необхідно кожному у щоденному житті, та найбільше — у ситуації, коли треба рятувати своє або чиєсь життя.

Номер слайду 4

Недаремно ще у давнину казали: «Хочеш бути сильним — бігай! Хочеш бути красивим — бігай! Хочеш бути розумним — бігай!» У міру, звісно. Адже твору на біговій доріжці не напишеш і до контрольної не підготуєшся. Та й після кількагодинного тренування важко зосередитися на чомусь. Однак зміна розумових навантажень на помірні фізичні і навпаки — це найкращий спосіб гармонійного розвитку. Тому запам’ятай ще один відомий вислів: «У здоровому тілі — здоровий дух».

Номер слайду 5

Чому ж спорт є таким важливим для нашого здоров’я?rrrrr

Номер слайду 6

Спорт покращує роботу серця і кровоносних судин, роблячи їх більш витривалими. Це покращує кровообіг, що перешкоджає розвитку захворювань судин і серця.

Номер слайду 7

Такі спортивні заняття, як біг, плавання, катання на велосипеді та кардіо тренування поліпшують роботу органів дихання.

Номер слайду 8

При фізичних навантаженнях покращується обмін речовин, він стає краще реагувати на кількість цукру та інших речовин у крові.

Номер слайду 9

В результаті регулярних фізичних тренувань в організмі людини збільшується кількість еритроцитів та рівень лімфовузлів, які відповідають за нейтралізацію шкідливих факторів. Тобто покращується імунітет і організм буде краще захищеним.

Номер слайду 10

Спорт – це ще і відмінний настрій , високий життєвий тонус і надзвичайний душевний підйом , і це прекрасна основа для прагнення до успіху , нових звершень та плідної праці.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

pptx
Додано
25 грудня 2021
Переглядів
1515
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку