Презентація "Хочеш змінити Світ - почни з себе"

Про матеріал
Презентація призначена для старшокласників. В ній виокремлені кроки для того, щоб краще взаємодіяти з оточуючими та почати змінювати світ навколо себе.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Хочеш змінити Світ – почни з себе»Презентація на тему:

Номер слайду 2

Кожна людина є творцем власної долі. Дехто свідомо ставиться до планування власного життя, кар`єри, майбутнього. Проте частина людей, особливо молодь, не мають навичок життєвого планування і не бачать потреби у такій діяльності.

Номер слайду 3

Зміни в житті завжди викликають цілу гамму почуттів і потрібно прикласти певні зусилля, щоб знову, як кажуть, увійти у звичне русло. Таке може відбуватися у зв’язку з адаптацією до нових умов. Через це проходять всі. І щоб пристосування до інших реалій пройшло скоріше та без гострих переживань або так званих стресів – ось декілька активних кроків.

Номер слайду 4

Перший крок – виробити звичку мислити позитивно:кожен день починайте з того, що навіть в дрібницях старайтеся знаходити щось приємне для себе. Це допоможе підтримувати хороший настрій і легше долати життєві труднощі. Будьте оптимістом і завжди сподівайтеся на краще – і тоді успіх в житті забезпечений. Пам’ятайте! Як мислите, так і живете!

Номер слайду 5

Другий крок – вчитися аналізувати і самотужки розв’язувати свої проблеми. Якщо опинитеся в проблемній ситуації, дійте за таким алгоритмом:подумайте, що конкретно перетворює для вас ситуацію на проблему; визначте, чому “Це” є джерелом проблеми;проаналізуйте, що в найгіршому випадку може трапитись, якщо ви не упораєтеся з проблемою;вирішіть, чи можете саме ви зробити що-небудь, щоб “нейтралізувати” цю проблему;визначтеся, чи варті при цьому витрати очікуваному результату;при відповіді «так» – здійсніть те, що вважаєте за потрібне; при відповіді «ні» – перевірте ще раз своє ставлення до даної проблемної ситуації за вищевказаним алгоритмом. Головне - не занурюйся у свої проблеми, а приймай рішення і активно дій.

Номер слайду 6

Третій крок – намагайтеся вміло використовувати прийомибезконфліктної комунікації:спробуйте поводитись більш дружелюбніше в спілкуванні і шукайте те, що зближує з співрозмовником;проявляйте більше співчуття до інших і свідомо не торкайтеся в розмові того, що близьке, цінне для іншої людини;не будьте категоричними у своїх висловлюваннях, більше прислухайтеся до співрозмовника, намагаючись його зрозуміти;будьте вимогливими більше до себе ніж до інших, менше критикуйте, а якщо і критикуєте когось – не принижуйте, не звинувачуйте людину, а пропонуйте конструктивні рішення;намагайтеся менше давати оцінок і порад іншим, коли вас про це не просять;будьте поблажливішими до вад і помилок людей, з якими спілкуєтеся. Не помиляється тільки той, хто нічого не робить. Ставтеся до людей так, як би вам хотілось, щоб вони ставилися до вас!

Номер слайду 7

Четвертий крок – спробуйте поводитись впевнено і будьте наполегливими у вирішенні своїх питань. Щоб впевнено поводитись потрібно: правильно оцінювати свої якості і можливості, не перебільшуючи їх, але і не занижуючи; добре усвідомити, що ви маєте такі ж права, як інші; бути відкритим і чесним по відношенню до інших людей і поважати їх права.

Номер слайду 8

У різних ситуаціях частіше намагайтеся демонструвати впевнену поведінку, використовуючи такі її зовнішні ознаки, як:- розслаблена і врівноважена поза;- погляд прямо в очі;- спокійні жести;- рівний і твердий голос;-“Я” – висловлювання.

Номер слайду 9

Вам буде легше проявити наполегливість в спілкуванні, якщо зможете дотримуватисятакої схеми:- визначте, в чому проблема;- усвідомте, що ви відчуваєте;- зрозумійте, чого ви хочете досягти. Вирішуйте проблему разом з людиною, а не замість людини.

Номер слайду 10

Щоб змінити сприйняття проблемної ситуації та відповідно відреагувати, дійте наступним чином:проаналізуйте, які ситуації для вас є стресовими; визначте, що потрібно змінити, щоб не потрапляти в стресові ситуації;згадайте свої переконання, які не дозволяють вам позбутися стресів; спробуйте визначити, коли і звідки з’явилися ці переконання і чи корисні вони для вас зараз, якщо “ні” то знайдіть нові конструктивні ідеї; змінюйте свій внутрішній негативний діалог на позитивний; уявіть себе в образі того, хто може, на вашу думку, спокійно реагувати на таку стресову ситуацію;намагайтеся діяти в стресових ситуаціях зовсім інакше, ніж раніше;фіксуйте свій кожен успішний крок, не забуваючи при цьому, похвалити себе навіть за маленькі досягнення. П`ятий крок – формуйте навички «нейтралізації» стресових станів.

Номер слайду 11

Шостий крок – розвивайте вміння постановки цілей і планування шляхів їх досягнення. Ефективність ваших дій буде вищою, а результат кращим, якщо дотримуватися такого алгоритму:визначте більш доступні для себе цілі, досягнення яких забезпечить бажаний результат;встановіть пріоритети, визначивши їх важливість для себе;визначте строки досягнення поставлених цілей;розгляньте можливі варіанти реалізації своїх задумів і оберіть серед них найбільш ефективні;розгляньте і можливі перешкоди на шляху досягнення цілей та способи їх подолання;

Номер слайду 12

уявіть собі всі очікувані вигоди, які ви матимете, коли здійсняться ваші мрії;розробіть чіткий план своїх дій, врахувавши всі ресурси, які можуть бути у вашому розпорядженні і починайте діяти;досягнувши поставленої мети, привітайте себе і відсвяткуйте свою перемогу;визначте нову мету, сплануйте маршрут її досягнення і без затримок починайте здійснення задуманого. Коли ви усвідомите: чого хочете, як цього досягти, що для цього потрібно – ви чітко побачите свою мету і шляхи її досягнення.

Номер слайду 13

Ще остання і важлива порада – вмійте сприймати красу життяі цінуйте, що маєте. Використані джерела: Панок В. Г., Рудь Г. В. Психологія життєвого шляху особистості : Монографія. – К. : Ніка - Центр, 2006. Розов В. І. Адаптивні антистресові технології : Навч. посібн. – К. : Конкорд, 2009. – 278 с.

Номер слайду 14

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
2 лютого 2021
Переглядів
3795
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку