Презентація "Хто такі риби?"

Про матеріал

Презентація «Хто такі риби?» має на меті познайомити учнів з різноманітністю риб, їх зовнішньою будовою, особливостями місця проживання, розмноженням, харчуванням.

Дана презентація дає можливість виділити групу риб серед інших груп тварин і розпізнавати їх за істотними ознаками. В презентації поетапно розглядаються такі ознаки: живуть у воді, будова тіла риб, наявність луски (звертається увага на те, що деякі риби не мають луски), пристосування до життя у воді (дихання зябрами). Рибка Сід, герой презентації, знайомить дітей з морськими та прісноводними рибами. Цікаві ілюстрації призначені для того щоб діти могли порівняти риб за розміром ( тропічна рибка і білуга). Ряд слайдів ілюструє поняття рослиноїдних, хижих, всеїдних риб.

Також діти знайомляться з особливостями розмноження представників цієї групи.

Презентація містить багатий ілюстративний матеріал, що сприяє розвитку пізнавального інтересу учнів, задовольняє їх цікавість, допитливість, надає можливість задуматися про значення риб у природі і для людини ( пізнавальне, моральне, естетичне, практичне), дає можливість висловити оцінні судження про ставлення інших і своє власне до риб.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Бутюк Ірина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
21 жовтня 2018
Переглядів
2178
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку