Презентація "Художня спадщина України. Скульптори новатори".

Про матеріал
Презентація розроблена за програмою «Мистецтво» для 10 -11 класів (інтегрований курс «Мистецтво» 10 -11 класи) автор Л.Масол. Урок відповідає темі IІ семестру «Художня спадщина України"». Презентація дає можливість кожному вчителю використати його для демонстрації на мультимедійній дошці при викладі теми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Художня спадщина України Скульптори новатори

Номер слайду 2

Скульптори новатори Твори Архипенка перевернули світові уявлення початку XX століття про скульптуру. Саме Архипенко вперше «склав» єдину форму з різних нееквівалентних форм, вводячи у композиції скло, дерево, метал, целулоїд.

Номер слайду 3

Скульптори новатори Роботи Архипенка визначаються динамізмом, лаконічністю композиції й форми; він запровадив у скульптуру поліхромію, увігнутість і отвір, як виражальні елементи скульптури, синтетичні об’ємні рухомі конструкції. Одним з перших Архипенко використовував експресивні можливості «нульової», наскрізної форми – такою є пустота між піднятою рукою в скульптурі «Жінка, що вкладає волосся», 1905 року.

Номер слайду 4

Скульптори новатори Олександр Архипенко – родоначальник кубізму в скульптурі («Боксери», 1914; «Солдат іде», 1917), працював у манері конструктивізму, абстракціонізму та інших новітніх мистецьких течій («Жінка», 1918; «Жозефіна Бонапарте», 1935; «Заратустра», 1948; «Балерина», 1957).

Номер слайду 5

Скульптори новатори “ Боксери” “Гондольєр”

Номер слайду 6

Скульптори новатори “Карусель П’єро” “Поцілунок”

Номер слайду 7

Скульптори новатори Перша в Україні мармурова скульптура Тарасу Шевченку постала нелегально 1899 року на садибі української педагогині, організаторки народної освіти, меценатки Христини Динилівни Алчевської (1841–1920) у Харкові (тепер – Будинок центру громадських зв’язків). Автор – харків’янин, відомий скульптор, професор Петербурзької Академії мистецтв Володимир О.Беклемішев.

Номер слайду 8

Скульптори новатори 1918 року встановлюється перший найбільший монументальний пам’ятник Т.Г. Шевченку в Ромнах. Його автор – відомий талановитий скульптор Іван Петрович Кавалерідзе.

Номер слайду 9

Скульптори новатори 1918 року пам’ятники Шевченку відкриті у Москві і Петербурзі (автори відповідно – С. Волнухін і Я. Тильберг).

Номер слайду 10

Скульптори новатори Сумщина Канів

Номер слайду 11

Скульптори новатори Лео Мол – член Королівської канадської академії мистецтв, член і віце-президент об’єднання скульпторів Канади, член об’єднання скульпторів Америки – мав за життя благородну місію. Він творив і дарував свої роботи людям.

Номер слайду 12

Скульптори новатори У 1990 році Лео Мол передав Вінніпегу всю свою колекцію з більш ніж 300 бронзових скульптур, картин та інших робіт – на суму в чотири мільйони доларів.

Номер слайду 13

Скульптори новатори У 1992 році Канада подарувала скульптору землю, на якій був створений іменний Сад скульптур Лео Мола. У 2003 році він завершує роботу над Садом в Assiniboine Park (Вінніпег), який був мрією його життя.

Номер слайду 14

Скульптори новатори

Номер слайду 15

Дякую за увагу!

Номер слайду 16

Інтернет – ресурси http://texty.org.ua/pg/article/editorial/read/37501/Skulptor_Arkhypenko https://zik.ua/news/2019/05/30/123_roky_tomu_narodyvsya_oleksandr_arhypenko__odyn_z_osnovopolozhnykiv_1583161 https://ukrainianpeople.us/лео-мол-у-скульптурах-увічнив-своє-ім/

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Єрмак Марина Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
27 лютого 2020
Переглядів
3405
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку