Презентація " Хвороби органів дихання"

Про матеріал
Презентація до уроку на тему : " Хвороби дихальної системи. Профілактика захворювань дихальної системи. "
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Якщо ви згодні, що вдих і видих це дихальні рухи – видихніть. Якщо ви згодні, що потрібно мати власну думку – глибоко вдихніть. Якщо ви згодні, що наш урок пройде якнайкраще – сплесніть у долоні.

Номер слайду 3

Кожна правильна відповідь – 1 бал. Відповідь так «+» . Відповідь ні «-». Відповіді 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Правильні відповіді до графічного диктанту Відповіді 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 - + + - + - + + - - +

Номер слайду 6

Тема уроку: Хвороби органів дихання та їх профілактика. «Здоров'я дитини – багатство родини. Здоров'я народу – багатство країни.» Тема уроку: Хвороби органів дихання та їх профілактика «Здоров'я дитини – багатство родини. Здоров'я народу – багатство країни.»

Номер слайду 7

Ми вивчимо… Навчимося … З'ясуємо…

Номер слайду 8

Пригадаємо

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Інфекційний риніт (від грец. ринос - ніс) - це запален­ня слизової оболонки порожнини носа (нежить). Воно найчастіше є наслідком грипу. Утворення аденоїдів (від грец. аден - залоза, ейдос - вигляд) - це резуль­тат постійного запалення (переважно у дитячому віці) лімфатичних вузлів -мигдаликів, їхнього розростання, які, як вам відомо, у великій кількості містяться у глотці. Аденоїди спричинюють постійне закладання носа, хронічний нежить, гугнявість, сон з відкритим ротом, формування «аденоїдно­го типу обличчя», зниження працездатності у школярів

Номер слайду 11

Грип – гостре інфекційне захворювання, яке спричиняють мікроскопічні віруси.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Вчасно робити щеплення. Вживати вітаміни. Уникати людних місць під час епідемії. Загартовувати організм. Дотримуватись правил гігієни.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Пневмонія – запалення легенів. Інфекційне захворювання, що виникає як самостійна хвороба або як ускладнення інших захворювань.

Номер слайду 20

Убезпечення від зараження грипом; Уникнення людних місць під час епідемії грипу; Частіше мити руки, підтримувати імунітет; Загартовуватись та практикувати здорове харчування; Не переохолоджувати свій організм.

Номер слайду 21

Трахеїт (від грец. трахея - дихальне горло) - запалення слизової оболон­ки трахеї. Його ознаки: дертя у горлі, сухий кашель у поєднанні з відчуттям болю в зіві та за грудиною, голос стає хрипкий. Спричинюється переохоло­дженням, курінням, інфекціями. Коклюш гостра інфекційна хвороба з циклічним перебігом і характерними нападами судомного кашлю. Зараження можливо тільки при спілкуванні з хворим, тому що збудник коклюшу нестійкий і поза організмом швидко гине.

Номер слайду 22

Бронхіт – запалення бронхів,одне із найбільш поширених захворювань органів дихання. Бронхіт

Номер слайду 23

Прогулянки на свіжому повітрі; Відмова від куріння; Уникнення переохолоджень; Збалансоване та вітамінізоване харчування; Своєчасне лікування гострих вірусних інфекцій.

Номер слайду 24

Туберкульоз – інфекційна хвороба, яка викликається паличкою Коха і характеризується утворенням специфічних гранул в тканинах легенів, що руйнують їх.

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Щорічно в Україні туберкульоз діагностується у понад 30 тисяч осіб – а це 4 нові випадки щогодини. Кожен восьмий хворий помирає. Україна також має найгірші в Європі показники успішності лікування туберкульозу. Виліковуються лише 71% нових випадків туберкульозу та 39% випадків МРТБ. (мультирезистентних форм туберкульозу )

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Щеплення; Проходження флюорографії; Своєчасне лікування хвороби Повноцінне харчування; Чистота на вулицях міст та громадських приміщеннях; Зелені насадження; Здоровий спосіб життя.

Номер слайду 29

Бронхіальна астма - гостре порушення бронхіальної прохідності, що призводить до спазмів м'язів, бронхіол, виникає набряк.

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Хвороби, що виникають внаслідок паління: Туберкульоз, бронхіт, пневмонія, гангрена ніг, рак легенів, інфаркт міокарда, склероз кровоносних судин, емфізема легень.

Номер слайду 32

Ми за: Проведення вакцинації. Карантин (уникнення контактів із хворими). Дотримання правил особистої гігієни. Регулярне диспансерне обстеження. Загартування та збалансоване харчування.

Номер слайду 33

Ми вивчили … Мені це знадобиться в житті… Тепер я буду …

Номер слайду 34

Прочитати §16.

Номер слайду 35

ppt
Додано
4 грудня 2020
Переглядів
915
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку