Презентація "Хвойні рослини"

Про матеріал
Можна користуватися підручниками та книжками, проте в них потрібно довго шукати необхідну інформацію як вчителю для підготовки до уроку, так і самим учням. Неможливо розповідати про природу і тваринний світ, не показуючи учням картинок і відеозаписів. Кращим способом продемонструвати учням повною мірою весь світ є мультимедійна презентація про навколишній світ.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Хвойні рослини. Значення хвойних рослин для природи

Номер слайду 2

Хвойні рослини - це дерева й кущі різних розмірів: від карликових сосен заввишки в 1 метр до стометрових велетнів секвой — найвищих у світі хвойних рослин .

Номер слайду 3

Особливістю будови більшості видів хвойних є те, що їхнє зазвичай вічнозелене листя має вигляд голок чи рідше лусочок.

Номер слайду 4

У природі існує понад 600 видів хвойних рослин. Це дерева та кущі. Трав серед хвойних рослин немає. Ялівець Кипарис Кедр європейський

Номер слайду 5

Хвойні рослини не мають квіток, а тому і не мають плодів. Їхнє насіння приховане в шишках. Шишки кедра

Номер слайду 6

У корі та деревині хвойних рослин є безліч канальців, заповнених густою рідиною із специфічним запахом — хвойною смолою.

Номер слайду 7

Характерним для більшості хвойних є верхівковий ріст. Гілки цих рослин розміщуються кільцями, причому щороку утворюється одне кільце. За кількістю цих кілець можна підрахувати вік рослини.

Номер слайду 8

Тривалість життя хвойних Ялина європейська 300-400 років. Ялина колюча 300-400 років. Блакитна ялина 400-600 Модрина європейська 400-600 років. Ялівець звичайний - до 500 років. Ялиця сибірська - до 700 років. Сосна звичайна 100 років. Сосна кедрова європейська – до 1000 років. Сибірський кедр до 1000 років. Тис ягідний - 150-200 років. Туя західна - 150-200 років

Номер слайду 9

Найстаріша ялина росте в Швеції. Вона має своє ім`я - ялина Тікко. Її вік понад 9500 років.

Номер слайду 10

Гіганска секвоя, виростає в національному парку в Каліфорнії, має приблизно 2000 років від роду. Окружність стовбура близько 27 метрів. Її ім`я - генерал Шерман.

Номер слайду 11

Мафусаїл - найстаріша сосна у світі . Вчені кажуть, що цій сосні 4848 роки (в 2018 році). Вона виросла з насіння, яке впало у землю в 2832 році до нашої ери. Мафусаїл розташований на схилі гори White Mountain в Каліфорнії, в Національному заповіднику.

Номер слайду 12

У нашій країні поширені сосни та ялини. Сосна Ялина

Номер слайду 13

У сосни звичайної хвоїнки оновлюється раз в 2-3 роки. Голки розвиваються парно, парами і опадають з дерев, сполучені одна з одною.

Номер слайду 14

Ялинові – хвоїнки живуть на дереві 5-7 років.

Номер слайду 15

Хвойні рослини мають велике значення в природі. Разом із іншими зеленими рослинами вони утворюють органічні речовини, засвоюють вуглекислий газ з повітря і виділяють кисень.

Номер слайду 16

Гра “Вірю - не вірю” усі хвойні рослини мають широке листя; насіння хвойних рослин не захищене; хвойні рослини мають квітку; хвойні рослини не бояться холоду; хвоїнки опадають кожного року.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Олійник Лариса Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
31 січня 2019
Переглядів
10669
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку