Презентація "Ідентифікація за відбитками пальців"

Про матеріал
Ця презентація розглядає технологію ідентифікації за відбитками пальців, яка є однією з найефективніших і безпечних методів біометричної аутентифікації. Ви дізнаєтеся, як працює ця система, які її переваги та обмеження, а також її різноманітні застосування в сучасному світі. Розкриваються технічні аспекти та питання приватності, пов'язані із використанням відбитків пальців для ідентифікації
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Біометричні засоби захисту даних.Ідентифікація за відбитками пальців. Борисенко Вікторія

Номер слайду 2

Системи біометричного захисту використовують унікальні для кожної людини вимірювані фізіологічні характеристики для перевірки особи індивіда. Цей процес називається електронною аутентифікацією. Його суть – визначити, чи справді індивід є тією особою, якою він або вона себе називає. Це відрізняє аутентифікацію від ідентифікації та авторизації. Мета ідентифікації – перевірити, чи відомий індивід системі, наприклад перевіркою пароля, а авторизація полягає в наданні користувачеві доступу до певних ресурсів залежно від його особи. Біометричні системи забезпечують найбільш точну аутентифікацію, оскільки перевіряють параметри, які дуже важко або неможливо змінити або підробити. Їхні переваги очевидні, оскільки традиційні системи захисту не здатні з’ясувати, наприклад, хто саме вводить код або вставляє смарт—картку.

Номер слайду 3

Біометричний захист інформаціїСтатичні методи. За відбитком пальця. За формою долоні. За розташуванням вен на тильній стороні долоні. За сітківкою ока. За райдужною оболонкою ока. За формою обличчя. За термограмою особи. Інші методи. Існують ще такі унікальні способи як ідентифікація за ДНК, піднігтьовим шаром шкіри, формою вуха, запахом тіла тощо. Динамічні методиҐрунтуються на поведінковій (динамічній) характеристиці людини, тобто враховують особливості, характерні для підсвідомих рухів у процесі відтворення якої-небудь дії. За рукописним почерком. За клавіатурним почерком. За голосом. 

Номер слайду 4

БІОМЕТРИЧНИЙ КОНТРОЛЬ ДОСТУПУ ПО ВІДБИТКУ ПАЛЬЦЯАвтоматизований метод ідентифікації за відбитками пальців вже набув поширення у багатьох країнах світу. Технологія використовується в офісах, на підприємствах, в організаціях, де необхідно забезпечити надійну перевірку осіб, допущених до їх відвідування. Контроль за відбитком пальця простий в застосуванні, зручний. Виробниками вже випускаються надійні пристрої за габаритами менше сірникової коробки.

Номер слайду 5

Види біометрії відбитка пальця. Сучасні системи контролю з використанням електронної дактилоскопії по алгоритмам виконання процедури діляться на наступні типи:1)ідентифікація по характерних точках;2)розпізнання рельєфу всього відбитка пальця;3)комбіновані. Перша технологія виконує аналіз тільки унікальних ділянок пальця, обчислює їх взаємне розташування. У другому варіанті для ідентифікації використовується весь рельєф досліджуваного об'єкта. Комбінований алгоритм являє собою поєднання двох перших методик. Спосіб дозволяє підвищити ідентифікаційну достовірність.

Номер слайду 6

Пристрої сканування. З біометричних систем обладнання по скануванню відбитків пальця найпоширеніше. Пристрої використовуються в комерційних, державних структурах в понад, ніж 50-ти країнах світу. Компактні прилади ідентифікують відбитки випускаються виробниками з використанням однієї з наступних технологій:1)ультразвукова;2)оптична;3)напівпровідникова. За ціною і якістю практичними системами вважаються пристрої, що використовують оптичну технологію сканування.

Номер слайду 7

Переваги систем біометрії пальця. У порівнянні зі звичайними системами контролю, що використовують спеціально виготовлений ідентифікатор, біометричні пристрої дактилоскопії мають наступні переваги:1)високий ступінь захисту, що виключає підробку;2)відсутня ймовірність несанкціонованого доступу за допомогою ключів;3)немає необхідності в носінні карт, ключів;4)відсутня можливість втрати, передачі третім особам;5)виключаються витрати на відновлення, заміну ключів.

Номер слайду 8

Сучасні системи ідентифікації по біометрії пальця найзручніші. Дозволяють якісно знімати відбитки пальців. Володіють високою пропускною здатністю. Час сканування в більшості пристроїв не перевищує 1с. У системах передбачений захист від муляжів. На поточний момент вони є одними з найнадійніших пристроїв по забезпеченню контролю доступу.

Номер слайду 9

Використані джерела:https://ohorona-kyiv.com/ua/blog/biometricheskij-kontrol-dostupa-po-otpechatku-palcza.htmlhttps://worldvision.com.ua/articles/kak-rabotaet-tehnologiya-raspoznavaniya-otpechatkov-paltsevhttps://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D1%96%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%80%D1%96%D1%8 F

pptx
Додав(-ла)
д ю
Додано
4 вересня 2023
Переглядів
1804
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку