Презентація ІКТ на уроках фізики

Про матеріал
В перезентації представлений досвід роботи з використання ІКТ на уроках фізики. Використання ІК – технологій прискорює темп уроку, забезпечує наглядність матеріалу, підвищує рівень сприйняття матеріалу, забезпечує умови для активного використання знань, вмінь та навичок отриманих учнями при вивченні фізики.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала викладач фізики та астрономії І.В.ЛИЧКАТА

Номер слайду 2

В сучасних умовах інтенсивного розвитку інформаційних технологій виникає необхідність у створенні іншого навчально-виховного середовища. В даний момент часу актуальним питанням є використання сучасних інформаційно-комунікаційних технологій в навчально-виховному процесі, зокрема на уроках фізики та астрономії.

Номер слайду 3

Сучасні мультимедійні комп’ютерні програми та телекомунікаційні технології відкривають для здобувачам освіти широкий доступ до нетрадиційних джерел інформації – електронним гіпертекстовим підручникам, загальноосвітнім та освітнім сайтам, системам дистанційного навчання і так далі..

Номер слайду 4

Фізика та астрономія — це ті предмети, де наочність відіграє далеко не останню роль.

Номер слайду 5

Використання інформаційно-комунікаційних тех­нологій дозволяє розв'язати такі проблеми, як:

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Серед величезного різноманіття навчальних мультимедійний засобів найбільш ефективними вважаю:

Номер слайду 8

Автоматизовані навчальні системи моделювання навчальних об’єктів повною мірою реалізують давній принцип методики викладання: краще один раз побачити, ніж сто разів почути. Вони допомагають у випадках, коли здобувач освіти повинен засвоїти велику кількість інформації.

Номер слайду 9

Навчальні фільми відтворюють ті чи інші фізичні процеси як у вигляді реальних спеціальних зйомок так і тривимірної комп’ютерної графіки.

Номер слайду 10

Мультимедійні презентації з фізики надзвичайно ефективні при проведенні уроків, лекцій, конференцій, окремих виступів як для вчителя, так і для учнів. Мультимедійні презентації:

Номер слайду 11

Відео демонстрації Застосовую на лабораторних уроках

Номер слайду 12

Фізика на 200 балів. Сорока Білобока Комп'ютерна програма «Фізика на 200 балів» дозволяє швидко та якісно перевірити свої знання з фізики і підготуватись до зовнішнього незалежного оцінювання.

Номер слайду 13

Wordwall - багатофункціональний інструмент для створення як інтерактивних, так і друкованих матеріалів. Сервіс має російськомовну версію. Інтерактивні вправи відтворюються на будь-якому пристрої, що має доступ до інтернету: на комп'ютері, планшеті, телефоні або інтерактивній дошці.       Сервіс пропонує багато шаблонів, за допомогою яких  можна створити дидактичні ігри.

Номер слайду 14

Для час контролю знань використовується тестова система Test-2W. Набір тестів охоплює увесь навчальний курс, причому тестування можна проводити як для тематичного оцінювання, так і для поурочного оцінювання.

Номер слайду 15

Разом з тим варто звернути увагу на ще один програмний засіб-”на урок”. Всеукраїнські онлайн-конкурси, олімпіади, курси. Онлайн-школа «На Урок» створена для того, щоб кожен здобувач освіти, незалежно від місця проживання, зміг отримувати якісні знання в цікавому форматі.

Номер слайду 16

На уроках фізики і при підготовці до їх проведення я використовую інтернет-ресурси, що містять новітню інформацію, зокрема:

Номер слайду 17

1. Застосування ІКТ, конструювання уроків-презентацій надає уроку специфічної новизни, дозволяє за стислий відрізок часу подати великий об’єм матеріалу, але подати його так, щоб учні поглибили, деталізували їх через виникнення нових яскравих образів та асоціацій. 2. Мультимедійні презентації поліпшують наочність подачі матеріалу, дозволяють ознайомити учнів з процесами, які небезпечні для здоров’я дітей в реальності.

Номер слайду 18

3. В умовах формування відкритого інформаційно-освітнього простору ІКТ стають невід’ємним атрибутом навчального процесу. Та все одно, не слід забувати, що жодна комп’ютерна програма не замінить «живе» спілкування на уроці, реальний експеримент і викладача-предметника.  

Номер слайду 19

ppt
Додано
5 травня 2022
Переглядів
1069
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку