Презентація: "Індійські віджимання (відтискання)".

Про матеріал
Презентація: "Індійські віджимання (відтискання)" розроблена для покращення проведення уроків фізичної культури.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Які м'язи працюють? .

Номер слайду 3

Крок 1. З упору лежачи розставте ступні ширше і підтягніть їх на кілька сантиметрів до рук, скоротивши цим відстань між руками і ногами, характерне для віджимання. Підніміть таз так, щоб тіло утворювало перевернуту букву V.

Номер слайду 4

Крок 2. Зігніть руки і опустіть передню частину тіла майже до торкання підлоги підборіддям, утримуючи лікті близько до тулуба.

Номер слайду 5

Крок 3. У нижній точці вправи зробіть нирок вперед головою і плечима, одночасно опускаючи таз майже до підлоги. Виконайте зворотний рух.

Номер слайду 6

Задіяні м’язи: грудні м'язи, трицепс, дельтоподібні м’язи, все тіло.

Номер слайду 7

Поради. Намагайтеся не опускати стегна передчасно. Утримуйте їх в верхньому положенні до тих пір, поки підборіддя не виявиться поблизу статі.

Номер слайду 8

Протипоказання і запобіжні заходи! Врахуйте, що віджимання дають велике навантаження на суглоби, тому їх не рекомендується виконувати, якщо у вас є проблеми з плечима. Протипоказано дані вправи в тому випадку, якщо ви недавно перенесли травму. Пам'ятайте, що сила зсуву в плечових суглобах збільшується при провалі вниз. Щоб запобігти можливій травмі, слідкуйте за кутом згину руки. Він не повинен бути більше 90 градусів. Існує ряд типових помилок, які загрожують порушенням техніки безпеки і втратою ефективності вправ. В їх числі наступні: - розведення ліктів не назад, а в сторони; - надмірно низькі провали; - округлення плечей і завалювання корпусом вперед; - виконання вправи в неповній амплітуді.

Номер слайду 9

Використані джерела: https://www.msn.com/ru-ru/health/exercise/strength/индийские-отжимания/ss-BBtTb3e; https://tsn.ua/blogi/themes/health_sport/yak-pravilno-vidzhimatisya-vid-pidlogi-1330788.html.

Номер слайду 10

Презентацію розробив учитель фізичної культури, початкових класів та Захисту Вітчизни “Полтавської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5 Полтавської міської ради Полтавської області” Бардін А.О.

Номер слайду 11

ppt
Додано
4 липня 2020
Переглядів
668
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку