Презентація "Інформація та повідомлення. Правила роботи за комп’ютером "

Про матеріал

Презентація на тему: "Інформація та повідомлення. Правила роботи за комп'ютером" . 5 клас НУШ за підручником О. Бондаренко та інші.

1.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

РОЗДІЛ 1 ІНФОРМАЦІЙНІ ПРОЦЕСИ ТА СИСТЕМИ5 клас НУШ§ 1. Інформація та повідомлення. Правила роботи за комп’ютером

Номер слайду 2

Інформація та повідомлення Інформатика — це наука про властивості інформації та методи її створення й опрацювання з використанням комп’ютерів. Основні поняття інформатики — інформація та повідомлення. Інформація — це відомості про об’єкти Всесвіту.

Номер слайду 3

Інформація та повідомлення Повідомлення — це форма подання інформації. Людина отримує повідомлення за допомогою органів чуття: зору, слуху, нюху, смаку, дотику

Номер слайду 4

Інформація та повідомлення Чи знаєте ви, що технічні пристрої отримують повідомлення за допомогою різних датчиків і сенсорів? Світильник із датчиком руху допомагає економити електроенергію. А датчик диму, установлений у приміщенні і приєднаний до системи сигналізації. Деякі тварини мають органи чуття для сприйняття інформації, недоступної для людини. Змії сприймають теплове (інфрачервоне) випромінювання. Кити можуть сприймати наднизькі звуки (інфразвуки), а кажани — надвисокі (ультразвуки), яких людина не чує.

Номер слайду 5

Класифікація інформації Інформацію можна класифікувати за різними ознаками.

Номер слайду 6

Правила поведінки в комп’ютерному класі

Номер слайду 7

Питання для самоперевірки Поясніть, що таке інформація, повідомлення. Як розрізняють інформацію за різними ознаками? Чого не можна робити в комп’ютерному класі? Як правильно сидіти за комп’ютером? Який безпечний час роботи за комп’ютером для дітей? Обговоріть правила безпеки та можливі наслідки з батьками чи старшими.

Номер слайду 8

Робота з комп'ютером

pptx
Додав(-ла)
Кубрак Наталія
Додано
4 липня
Переглядів
32
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку