Презентація "Інформаційні процеси. Інформаційні технології"

Про матеріал
Презентація на тему Інформаційні процеси. Інформаційні технології. НУШ 5 клас за підручником О. Бондаренко та ін.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

РОЗДІЛ 1 ІНФОРМАЦІЙНІ ПРОЦЕСИ ТА СИСТЕМИ5 клас НУШ§ 2. Інформаційні процеси. Інформаційні технології

Номер слайду 2

Інформаційні процеси Інформаційні процеси — це дії над інформацією. До основних інформаційних процесів належить: передавання, зберігання, пошук, опрацювання. Наприклад, дівчина складає вірш.

Номер слайду 3

Дані Дані — це повідомлення, в яких однотипну інформацію подано у формі, зручній для подальшого опрацювання, зазвичай за допомогою технічних засобів. Дані у вигляді наскельного малюнка в печері можуть зберігатися тисячоліттями. В Україні поблизу Мелітополя є унікальне місце — Кам’яна Могила. На її каменях із прадавніх часів залишилося понад 3 тис. зображень людей, диких і свійських тварин, різноманітних знаків — петрогліфів.

Номер слайду 4

Інформаційні системи Інформаційна система — це сукупність взаємопов’язаних об’єктів, у якій відбуваються інформаційні процеси. Об’єкти живої та неживої природи, які складають інформаційну систему, називають засобами інформаційної системи. Способи дії (або взаємодії) цих об’єктів називають методами інформаційної системи. Прикладами методів є записування тексту в зошит, танці бджіл задля поширення інформації серед бджолиного рою

Номер слайду 5

Роль інформаційних технологій у житті сучасної людини Інформаційна технологія — це сукупність методів і процесів опрацювання інформації із застосуванням відповідних засобів. Як відомо, ще перші комп’ютери повністю виправдали свою назву (від англ. computer — обчислювач). Адже саме для автоматичного виконання дуже складних обчислень їх і створювали.

Номер слайду 6

Роль інформаційних технологій у житті сучасної людини Розглянемо кілька пристроїв для опрацювання даних, які набули найбільшого поширення.

Номер слайду 7

Мережеві технології Винайдення комп’ютерних мереж, зокрема інтернету, значно розширило можливості інформаційних технологій. Віднедавна зросла популярність дистанційного навчання. Нові можливості для людини відкриває технологія «інтернет речей» (англ. Internet of Things, Io. T) — сукупність з’єднаних з інтернетом пристроїв — «речей», оснащених засобами приймання й передавання інформації.

Номер слайду 8

Питання для самоперевірки Що таке дані? Назвіть основні інформаційні процеси. Наведіть приклади носіїв для зберігання даних. Якими засобами передають інформацію? Що таке інформаційна технологія? Опишіть роль інформаційних технологій у житті людини. Наведіть приклади.

Номер слайду 9

Робота з комп'ютером

pptx
Додав(-ла)
Кубрак Наталія
Додано
4 липня
Переглядів
33
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку