Презентація "Інформаційна компетентність"

Про матеріал

Презентація «Методи формування інформаційної компетентності»

Формування інформаційної компетентності вчителя розглядається, сьогодні, як невід'ємна складова реформи системи педагогічної освіти в цілому. Основна мета якої передбачає підготовку освіченого фахівця відповідно до вимог інформаційного суспільства, формування необхідних знань, умінь і навичок та формування компонентів інформаційної культури.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Методи формування інформаційної компетентності

Номер слайду 2

Пошук і збір інформації завдання на пошук информації в довідковій літературі, мережі Інтернет, шляхом опитувань, роботи з літературними першоджерелами; завдання з надлишком інформації; завдання з браком інформації.

Номер слайду 3

ІІ Обробка інформації впорядкування інформації; складання планів до тексту; підготовка питань до тексту; складання схем, таблиць; завдання з узагальнення матеріалів.

Номер слайду 4

ІІІ Передавання інформації: підготовка доповідей, повідомлень из теми; підготовка плакатів, презентацій; підготовка дослідних робіт; підготовка стінгазет, оголошень, запрошень тощо; підготовка випусків навчальних ЗМІ,

Номер слайду 5

Складові інформаційної компетентності Уміння працювати з навчальною літературою 1.Відокремлювати головне, скорочувати текст, не змінюючи думки. 2.Розбивати текст на частини. 3.Складати план, тези. 4.Знаходити в тексті необхідну інформацію. 5. Робити конспект. 6. Робити висновок з прочитаного тексту.

Номер слайду 6

Уміння перетворювати візуальну інформацію у вербальну і навпаки 1. Графічно, схематично зображати оброблену інформацію. 2.Читати й пояснювати схеми і графіки. 3. Використовувати таблиці, схеми, графіки для систематизації матеріалу.

Номер слайду 7

Уміння критично мислити 1.Писати рецензії. 2.Писати анотації. 3. Знаходити помилки в різних видах інформації (в текстах, схемах, малюнках) 4. Доповнювати інформацію в разі потреби.

ppt
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
26 серпня 2018
Переглядів
1109
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку