Презентація "ІНФОРМАЦІЙНІ ДЖЕРЕЛА. ВСЕСВІТНЯ МЕРЕЖА".

Про матеріал
Короткий опис використання різновидів інформаційних джерел, особливостей організації всесвітньої мережі "Інтернет".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кіровоградська обл., м. Олександрія. Ліцей № 17ІНФОРМАЦІЙНІ ДЖЕРЕЛА. ВСЕСВІТНЯ МЕРЕЖА.

Номер слайду 2

ДЖЕРЕЛА ІНФОРМАЦІЇ. Інформація повідомляє про факти, події та явища. Її можна зберігати, повідомляти іншим людям, переробляти. Сучасна людина отримує за день дуже багато інформації. Способів її отримання безліч.Інформація — дані про навколишній світ.

Номер слайду 3

ДЖЕРЕЛА ІНФОРМАЦІЇ. На початку своєї історії людство дізнавалося про світ зі спостережень, усних оповідей, предметів. З часом почали з’являтися нові джерела інформації. Учені, які досліджують історичні події, працюють із джерелами, створеними в ті часи, коли вони відбувалися. Такими джерелами можуть бути предмети, писемні документи, легенди тощо. У дослідженні недавньої історії важливі спогади свідків.

Номер слайду 4

Джерела, які ніхто не змінював, називають першоджерелами. Вторинні джерела містять інформацію, створену на основі узагальнення первинних джерел. Вони описують, коментують, аналізують першоджерело, надають висновки про нього та події. Такими джерелами є наукові статті й книги. Третинні джерела узагальнюють відому інформацію з конкретної теми на основі результатів наукових досліджень із залученням узагальнень багатьох дослідників. Прикладом третинних джерел інформації є підручники, енциклопедії, словники, путівники. ДЖЕРЕЛА ІНФОРМАЦІЇ.

Номер слайду 5

ДЖЕРЕЛА ІНФОРМАЦІЇ.1. Текстові/письмові/мовні джерела.2. Візуальні джерела.3. Речові джерела.4. Усні джерела. 5. Етнографічні джерела.6. Інформаційні джерела.

Номер слайду 6

ДЖЕРЕЛА ІНФОРМАЦІЇ. Існують різноманітні види інформації, які допомагають установити факти. Для того щоб зрозуміти зміст фактів, треба залучити кілька джерел інформації. Це дуже важливо, бо джерело може містити неправдиву інформацію (фейк). І якщо воно єдине, то дослідники зроблять неправильні, помилкові висновки.

Номер слайду 7

ВСЕСВІТНЯ МЕРЕЖА. Internet – це глобальна інформаційна мережа, яка об’єднує велику кількість регіональних мереж і водночас мільйони комп’ютерів у всіх кінцях планети з метою обміну даними та доступу до інформаційних і технологічних ресурсів. Перші користувачі мережі інтернет в України з’явилися в 1990 р.

Номер слайду 8

Мережа Internet з'явилася в кінці 60-х, на початку 70-х років XX століття в результаті об'єднання мережі Міністерства оборони США з різноманітними радіо- і супутниковими мережами з метою забезпечення надійної роботи при руйнуванні окремих її елементів під час воєнних дій. ВСЕСВІТНЯ МЕРЕЖА.

Номер слайду 9

ВСЕСВІТНЯ МЕРЕЖА. В Internet циркулює різноманітна інформація, доступ до якої забезпечується з будь-якої точки земної кулі, де є телефонний зв'язок. Можна сказати, що користувачу Internet доступний весь світ інформації.

Номер слайду 10

ВСЕСВІТНЯ МЕРЕЖА. Інтернет надає користувачам багато послуг: електронна пошта, голосове та відеоспілкування, доступ до віддаленого комп’ютера тощо. Ці послуги називають службами інтернету. Кожна служба призначена для вирішення певних завдань користувача.

Номер слайду 11

ВСЕСВІТНЯ МЕРЕЖА. Найпопулярнішою службою інтернету є  World Wide Web (WWW)  — Всесвітня павутина. Служба WWW складається з  великої кількості взаємопов’язаних за допомогою посилань документів, які зберігаються на різних комп’ютерах. Ці документи називають вебсторінками. Вебсторінки, що об’єднані спільною темою або мають одного власника, називають сайтом.

Номер слайду 12

ВСЕСВІТНЯ МЕРЕЖА. Веб-браузер - програмне забезпечення для перегляду веб-сайтів. Призначений для запиту веб-сторінок, їх обробки, виведення і переходу від однієї сторінки до іншої. Популярні веб-браузери: Mozilla Firefox, Opera, Internet Explorer, Safari, Chrome.

Номер слайду 13

Пошукова система (Search Engine) – це система, призначена для пошуку інформації в Інтернеті. Вона створена для впорядкування інформації та полегшення її пошуку. Користувач вводить запит в лінійку пошуку, розпочинає процес пошуку, після чого  отримує список посилань, що відповідають запитові. ВСЕСВІТНЯ МЕРЕЖА.

Номер слайду 14

ВСЕСВІТНЯ МЕРЕЖА. Пошук інформації, що нас цікавить, відбувається за допомогою ключових фраз або слів. Ключові слова – це слова та фрази, за допомогою яких система визначає, за якими пошуковими термінами показувати ваші оголошення.

Номер слайду 15

ВСЕСВІТНЯ МЕРЕЖА. Правила визначення ключових слів:: Формулюйте ключові слова так, щоб вони чітко відбивали тему шуканої інформації. Шукайте більше ніж за одним словом. Не використовуйте великі літери. Перевіряйте правильність написання ключових слів. Пошук може не дати результатів, якщо ви припустилися помилок. Шукайте схожі документи. Якщо один зі знайдених документів ближчий до шуканої теми, ніж інші, можна знайти схожі документи.

pptx
Пов’язані теми
Технології, 6 клас, Презентації
Додано
24 березня
Переглядів
37
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку