Презентація "Інформаційні технології: Смарт технології, технології штучного інтелекту"

Про матеріал
Презентація на тему: "Інформаційні технології: Смарт технології, технології штучного інтелекту". 10 клас
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інформаційні технологіїКононович Юлія

Номер слайду 2

Smart-технології передбачають використання комп’ютерних систем і мікропроцесорів для виконання щоденних завдань і обміну інформацією. Смарт-технології нас оточують уже давно, але ми не завжди звертаємо на них увагу. Комп’ютери, камери спостереження, електронні карти, GPS-навігатори — усе це належить до «розумних» технологій і дійсно приносить користь людям.

Номер слайду 3

Найпоширеніші продукти смарт-технологій

Номер слайду 4

Смартфон. Смартфон один із найпоширеніших продуктів смарт-технологій на сьогодні. При цьому багато хто не знає, в чому саме полягає значення цього пристрою. Смартфон — це мобільний телефон, що має функції комп’ютеру. Багатьом користувачам він дійсно замінює ПК.

Номер слайду 5

Головна відмінність смартфону від мобільного телефону полягає в наявності операційної системи та сенсорного екрану. Крім того, пристрій можна використовувати як мультимедійний центр. З його допомогою можна дивитися фільми або окремі відеозаписи, слухати музику, переглядати фото тощо. Смартфон можна використовувати для входу в інтернет, спілкування в соцмережах і використання різних програм.

Номер слайду 6

Найпопулярніші виробники смартфонів: Samsung. Apple. Huawei (суббренд Honor) Xiaomi (суббренд Redmi) Lenovo

Номер слайду 7

Смарт-годинник«Розумний» годинник — це мініатюрна версія смартфону. Він має багато схожих функцій та при цьому компактніший, що дозволяє носити його на руці. Перші смарт-годинники мали калькулятор і електронний перекладач. Сучаснй смарт-годинник має камеру, барометр і компас, GPS-навігатор. Він показує на екрані смс-повідомлення та, дозволяє приймати дзвінки, а також керувати музичними треками.

Номер слайду 8

Смарт-годинник можна використовувати як фітнес-трекер: слідкувати за фізичною активністю людини, вимірювати пульс, рахувати кроки, слідкувати за якістю сну й таке інше. Різниця між ними полягає в ціні й можливостях. Смарт-годинник має більше функцій, а фітнес-трекер — дешевший.

Номер слайду 9

Найпопулярніші виробники смарт-годинників: Samsung. Huawei. Apple. Garmin. Tom. Tom. Fixi. Time. Nomi

Номер слайду 10

Смарт-ТВРозумними називаються ті телевізори, що мають доступ до Інтернету. Це — головний чинник. Смарт-телевізор — це заміна аналогового телебачення. Найбільша його перевага — відсутність реклами. Користувач отримує доступ до відео-ресурсів, із яких самостійно може скласти для себе програму.

Номер слайду 11

Смарт-телевізор дозволяє записувати фільми й телепередачі. Через смарт-телевізор можна користуватися пошуком Google, спілкуватися в соцмережах і замовляти товари. У деякі моделі вмонтовано камери, що дозволяє влаштовувати відео-конференції. Крім того, смарт-телевізор можна використовувати для ігор.

Номер слайду 12

Найпопулярніші виробники смарт-телевізорів: Samsung. Sony. LGErgo. Panasonic. Romsat

Номер слайду 13

Робот-пилосос. Цей пристрій стане надійним помічником у будь-якому домі. Роботи-пилососи зазвичай мають форму диска. Компактність допомагає їм легко пересуватися і працювати у важкодоступних місцях. Пристрої оснащені штучним інтелектом і спеціальними датчиками. Це допомагає їм акуратно пересуватися, не збиваючи предмети та побутові пристрої.

Номер слайду 14

Єдине, що не під силу роботам-пилососам — липка поверхня і кути в приміщеннях. Все інше вони очищають самостійно. Управляти пристроями можна або кнопками, або через пульт дистанційного керування. Роботи однаково ефективно працюють на дерев’яній підлозі, паркеті, лінолеумі та на бетоні. Вони швидкі та безшумні..

Номер слайду 15

Найпопулярніші виробники роботів-пилососів: Ecovacs. Irobot. Xiaomi. Agait. Hoover

Номер слайду 16

Штучний інтелект останнім часом привертає дедалі більше уваги, і, якщо вірити Біллу Гейтсу, з-поміж усіх сучасних інновацій саме ця має найбільший потенціал змінити наше життя: зробити його «продуктивнішим, ефективнішим та загалом легшим».

Номер слайду 17

Майбутні лікарі, ймовірно, не будуть людьми. Штучний інтелект вже сьогодні почав потрапляти в лікарські кабінети, а отже, це лише питання часу, коли він стане там звичайним явищем, переконані експерти. «Від потужних діагностичних алгоритмів до точно налаштованих хірургічних роботів ця технологія робить свою присутність надзвичайно видимою у всіх медичних сферах», – йдеться в публікації Futurism.

Номер слайду 18

Наразі штучний інтелект досить добре справляється з діагностикою хвороб: дослідники в шпиталі імені Дж. Редкліффа в Оксфорді розробили таку систему діагностики, яка у 80% випадків краще за медиків виявляє хворобу серця, а в Гарвардському університеті вчені навчили «розумний мікроскоп» бачити небезпечні інфекції в крові.

Номер слайду 19

Штучний інтелект також проявив здатність визначати ризик розвитку захворювань, пов’язаних із віком, таких як рак і серцеві захворювання, повідомляє The Daily Mail.

Номер слайду 20

Люди матимуть персональних роботів-асистентів. Такі компанії, як Google, Amazon та Microsoft, вже сьогодні пропонують своїх домашніх асистентів, які мають служити виконувачами функцій домашніх справ: через систему звукового контролю вони вміють вмикати світло, вентиляційну систему чи музику, а також скласти ваш розклад, повідомити про ситуацію із заторам або ж порадити найближчий ресторан на ваш смак.

Номер слайду 21

​На Заході люди все більше купують таких домашніх асистентів, а із подальшим розвитком технології вони стануть не лише більш доступними та здатними виконувати складніші функції, але й зможуть знаходитися з користувачем на постійній основі.

Номер слайду 22

Роботи вже «звільняють» людей. Нещодавній звіт  Mc. Kinsey попереджає, що вже до 2030 року від 400 до 800 мільйонів людей по всьому світу можуть втратити свої робочі місця через автоматизацію. В групі ризику – продавці, рецепціоністи, охоронці, тощо. А висновки іншого дослідження зазначають, що вже до 2024 року штучний інтелект перевищить здібності перекладачів іноземних мов, до 2026 року він буде здатний самостійно писати твори для школярів, до 2027 року сам керуватиме вантажівкою.

Номер слайду 23

Та насправді автоматизація вже набирає обертів, а компанії дедалі більше інвестують в у технології з метою замінити, наприклад, продавців, йдеться в Forbes. Адміністративних працівників також замінять: «Ви знаєте, хто відповідає на телефон о третій ранку? Робот. А ви знаєте, хто не відповідає на телефон о третій ранку? Людина», – зауважує автор.

Номер слайду 24

Роботи швидші, ефективніші та дешевші за людей. Їм не треба відпочивати, в них немає родин, вони здатні працювати 24 години на добу, і саме тому їх вже сьогодні почали використовувати, наприклад, в сфері харчування.

Номер слайду 25

Квартири та цілі міста стануть «розумними»Сучасний інтернет вже сьогодні пов’язує між собою мільйони пристроїв, серед яких не тільки комп’ютери та смартфони, але й будь-який гаджет. Набуває поширення так званий «інтернет речей» – концепція поєднання будь-якого пристрою з інтернетом та один з одним. Сьогодні, наприклад, вже існує безліч термостатів, які дозволяють регулювати температуру в квартирі через смартфон, навіть якщо нікого немає вдома.

Номер слайду 26

І це не обмежується квартирою – існують цілі міста, де «інтернет речей» є частиною повсякденного життя. Але особливо важливим, на думку деяких експертів, є те, що повний потенціал «інтернету речей» можливо розкрити лише у разі його повного поєднання із можливостями штучного інтелекту, здатного обробляти велику кількість даних. Технологія розпізнавання та аналізу облич вуличними камерами – один з прикладів такого поєднання.

pptx
Додав(-ла)
Кононович Юлія
Пов’язані теми
Інформатика, Інші матеріали
Додано
16 жовтня 2021
Переглядів
9643
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку