Презентація "Інформаційні технології та інформаційні системи"

Про матеріал
Областю професійної діяльності фахівців є розробка та супровід інформаційних проектів різного призначення. Випускники працюють системними та бізнес-аналітиками, інженерами з аналітики даних, бізнес-консультантами з впровадження та реінжинірингу складних систем, розробниками та тестувальниками інформаційних управляючих, комп’ютеризованих та робототехнічних систем і технологій, адміністраторами систем управління базами даних та базами знань, менеджерами з розвитку бізнесу, архітекторами ІТ рішень, керівниками проектів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інформаційні технології та інформаційні системи.

Номер слайду 2

Інформаційні технології та сфери їх застосуванняІнформаційна технологія (ІТ) – це сукупність засобів і методів, які використовуються для реалізації інформаційних процесів: збирання, зберігання, передавання, опрацювання і захисту повідомлень. Мета застосування інформаційних технологій – створення та опрацювання інформаційних ресурсів, до яких відносяться програми, документи та ін.

Номер слайду 3

Інформаційно-комунікаційні технології (ІКТ) – інформаційні технології з використанням комп'ютерів, комп'ютерних мереж та інших засобів зв'язку.

Номер слайду 4

Застосування комп'ютерів. У науковій сфері – це проведення так званих “комп'ютерних експериментів”. У випадку, коли неможливо створити відповідні реальні умови експерименту, вивчають його інформаційну модель. На виробництві моделювання і конструювання виробів скорочує термін їх розробки, підвищує їх ефективність і якість, знижує вартість. У сфері освіти завдання ІКТ – забезпечити різноманітні форми проведення занять.

Номер слайду 5

Напрями застосування ІКТ: Виконання громіздких обчислень;Створення комп'ютерних моделей об'єктів;Забезпечення функціонування автоматизованих систем управління;Забезпечення зберігання та опрацювання великих обсягів даних;Забезпечення швидкого обміну даними;Керування промисловою та побутовою технікою з використанням вбудованих комп'ютерів;Підтримка вивчення шкільних предметів;Організація дистанційного навчання учнів, студентів тощо.

Номер слайду 6

Вивчаючи інформатику ознайомимось з такими ІКТ: Опрацювання текстів;Опрацювання графічних зображень;Опрацювання числових даних;Опрацювання звуку;Опрацювання відеозображень;Упорядкованого зберігання, опрацювання і пошуку даних;Створення комп'ютерних програм;Роботи в комп'ютерних мережах.

Номер слайду 7

Інформаційна культура людини – це система знань, умінь і досвіду, яка дає змогу їй вільно орієнтуватися в інформаційному середовищі та свідомо здійснювати свою інформаційну діяльність.

Номер слайду 8

Інформаційна культура передбачає: Знання основ теорії інформації;Наявність навичок ефективного збирання, зберігання, опрацювання, передавання та захисту повідомлень;Уміння аналізувати, класифікувати, оцінювати нові повідомлення, синтезувати нові знання;Готовність не тільки отримувати нові знання, а й ділитися своїми;Готовність сприймати різноманітні повідомлення;Високий рівень культури міжособистісного спілкування;Уміння аргументовано вести дискусії, готовність визнати себе переможеним у цій дискусії;Знання норм і правил, що регламентують використання інтелектуальної власності.

Номер слайду 9

Інформатична компетентність передбачає наявність у людини знань, умінь і навичок у галузі інформатики і здатність розв'язувати необхідні (у тому числі й нові) теоретичні та практичні задачі з використанням сучасних інформаційно-комунікаційних технологій.

Номер слайду 10

Інформаційні системи та їх складовіСукупність взаємопов'язаних елементів, що утворюють єдине ціле і призначені для реалізації інформаційних процесів, називається інформаційною системою. Складові, що забезпечують збирання повідомлень з різних джерел. Канали передавання даних. Складові, що забезпечують упорядковане зберігання даних та їх опрацювання. Канали передавання даних. СпоживачіСпоживачіСпоживачіЗапити на отримання нових даних

Номер слайду 11

Інформаційна система має апаратну та програму складову. Апаратна складова – це комплекс технічних засобів, який включає пристрої опрацювання і зберігання даних, пристрої введення і виведення, засоби комунікацій. Програмна складова – це комплекс програми, які забезпечують реалізацію інформаційних процесів пристроями інформаційної системи.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Алгоритми. Встати о 7 годині. Зробити зарядку. Умитися. Поснідати. Одягти шкільну форму. Узяти шкільну сумку. Вийти з дому. Дістатися до школи.

Номер слайду 14

Алгоритм – це скінчена послідовність команд, що визначає, які дії і в якому порядку потрібно виконати, щоб досягти поставленої мети. Слово алгоритм походить від імені видатного вченого середньовічного Сходу Мухаммеда бен-Муси аль-Хорезмі (783-850), який у своїх наукових працях з математики сформулював у загальному вигляді правила виконання чотирьох основних дій: додавання, віднімання, множення і ділення.

pptx
Додано
19 листопада 2019
Переглядів
3120
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку