Презентація. Інформаційно-комунікаційні технології

Про матеріал
Інформаційно-комунікаційні технології. Інформаційні технології – це технології, що тією чи іншою мірою реалізують інформаційні процеси: збирання, накопичення, зберігання,передавання, опрацювання та представлення (відображення) інформації.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інформаційно-комунікаційні технології

Номер слайду 2

Інформаційні технології – це технології, що тією чи іншоюмірою реалізують інформаційні процеси: збирання, накопичення, зберігання,передавання, опрацювання та представлення (відображення) інформації. Слово "комунікаційні" терміну «інформаційно–комунікаційні технології» підкреслює підвищення в останні роки ролі комп’ютерних мереж у забезпеченні реалізації інформаційних процесів.

Номер слайду 3

Інформаційно-комунікаційні технології навчання (ІКТН) – це сукупність методів і технічних засобів застосування інформаційних технологій на основі комп'ютерних мереж і засобів зв'язку для забезпечення ефективного процесу навчання.

Номер слайду 4

Переваги використання ІКТІндивідуалізація навчання;Інтенсифікація самостійної роботи учнів;Зростання обсягу виконаних на урок завдань;Розширення інформаційних потоков при використанні Internet;Підвищення мотивації та пізнавальної активності за рахунок різноманітності форм роботи, можливості включення ігрового моменту.

Номер слайду 5

Існуючі недоліки та проблеми застосування ІКТУ вчителів недостатньо часу для підготовки до уроку, на якому використовуються комп'ютери;Недостатня комп'ютерна грамотність вчителя;У робочому графіку вчителів не відведено час для дослідження можливостей Інтернет;Складно інтегрувати комп'ютер у поурочні структуру занять;

Номер слайду 6

Отже, використання інформаційно-комунікаційних технологій в освіті сприяє розширенню кругозору учнів, формує в них навички спілкування в мережі Інтернет, сприяє покращенню навичок спільної роботи вчителя і учнів, впливає на посилення відповідальності учнів за свою роботу, покращує міжособистісні зв’язки в колективі.

Номер слайду 7

Офісний пакет (office suite) – це набір застосунків, націлених на роботу з електронною документацією. Компоненти офісних пакетів розповсюджуються, як правило, разом, мають схожий інтерфейс і добре розвинену схему взаємодії один з одним. Типові компоненти: Текстовий процесор Редактор електронних таблиць. Засіб створення презентацій Система управління базами даних. Графічний редактор

Номер слайду 8

Microsoft Office є найбільш популярним офісним пакетом. Він був створений розробниками і програмістами, які також працювали над ОС Windows. На сьогоднішній час він займає принаймні три чверті офісної інфраструктури та документообігу. Багато IT- фахівці стверджують, що саме цей продукт подарував Microsoft справжній комерційний успіх.

Номер слайду 9

Microsoft Word (Ворд) ─ додаток для роботи з текстовими документами. Протягом багатьох років є найпопулярнішим з усіх використовуваних в даний момент. Саме тому, формат документів doc став стандартом для сучасного документообігу, а багато конкуруючих програм підтримують сумісність з цим форматом.

Номер слайду 10

Microsoft Excel(Ексель) - додаток для роботи з електронними таблицями. Як і у випадку з Word, займає провідне становище на ринку і тому формат xls для такого типу документів так само єстандартом. Додаток Excel відкриваєширокі можливості аналізуданих, а так само управління і обміну ними.

Номер слайду 11

Microsoft Power. Point(Пауе. Поінт) - додаток для підготовки слайдових презентацій, що дозволяє створювати високоякісні динамічні презентації та керувати ними. За допомогою звукових і візуальних ефектів (додавання відео та анімації) дововідач отримує можливість представити глядачам ясну і ефектну картину, яку настільки ж легко створити, наскільки цікаво дивитися.

Номер слайду 12

Microsoft Groove (Грув) ─ програма, що дозволяє організувати спільну роботу, забезпечити динамічне і ефективну взаємодію робочих груп. Вона надає користувачам віртуальний простір для проведення онлайнових зустрічей, обговорення спільних проектів, передачі файлів безпосередньо з одного комп'ютера на інший, зберігання версій файлів і т.д. Розвиток програми зупинений у 2007 році.

Номер слайду 13

Microsoft Lync (Лінк)- додаток, що поєднує звичні засоби зв'язку для середнього бізнесу і великих підприємств. Він дозволяє користувачам спілкуватися один з одним в реальному часі, використовуючи різні види комунікацій: миттєві повідомлення, відео-та голосовий зв'язок, загальний доступ до робочого столу, конференції, передачу файлів.

Номер слайду 14

Microsoft Front. Page (Фонтпейдж)– повнофункціональний засіб для створення, редагування і управління веб-сайтів без необхідності знання користувачем мови HTML. Окрім цього, програму використовують для розташування сайтів на веб-сервері та їхньої наступної експлуатації. Розвиток програми зупинений у 2003 році.

Номер слайду 15

Microsoft Project(Проджект) — система управління проектами, яка створена для того, щоб допомогти менеджерові проекту в розробці планів, розподілі ресурсів за завданнями, відстежуванні прогресу і аналізі обсягів робіт. Окрім того, додаток буде корисним для користувачів, робота яких пов'язана з плануванням, встановленням кінцевих термінів, пошуком ресурсів, визначенням невеликих завдань в рамках великого проекту і розробкою термінів виконання кожного з них.

Номер слайду 16

Microsoft Share. Point Workspace(Шарпоінт Вокспейс) ─ додаток, що розширює можливості спільної роботи над документами і їх бібліотеками в єдиному спеціальному середовищі. Даний інструмент в більшій мірі націлений на бізнес-групи в середніх організаціях і великих підприємствах, яким необхідно єдиний робочий простір з широкими можливостями загального доступу до даних, їх спільного редагування і навряд-чи стане в нагоді домашнім користувачам.

Номер слайду 17

Microsoft Visio(Візіо)─ векторний графічний редактор, редактор діаграм та блок-схем для ОС Windows. Він дозволяє фахівцям зі сфери інформаційних технологій і бізнесу наочно представити, аналізувати складну інформацію і обмінюватися даними систем і процесів, щоб краще й швидше зрозуміти та розібратися у функціонуванні систем і складних процесів.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Клепікова Ольга Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Презентації
Додано
30 серпня 2023
Переглядів
2619
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку