Презентація "Іноваційний урок з елементами флорболу"

Про матеріал
Ознайомити учнів з елементами флорболу, розвинути координаційні здібності під час уроку. Розширити кругозір учнів
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Що таке флорбол Назва гри походить від англ. слів floor - підлогу і ball - м'яч. Це дуже динамічна і видовищна командна гра. Для флорболу можуть використовуватися будь-які рівні майданчики з різними поверхнями і розмірами. Екіпірування гравця складається з майки з короткими рукавами, спортивних трусів (шорт) і взуття.

Номер слайду 3

Що таке флорбол Команди грають ключками і м'ячами, виготовленими з легких пластикових матеріалів, і тому флорбол абсолютно безпечна гра, як для самих гравців, так і для приміщень, де проходять ігри. Флорбол набирає темп і знаходить велику популярність у всьому світі. В Європейських країнах флорбол за темпами розвитку займає перше місце, випереджаючи навіть футбол і хокей.

Номер слайду 4

ПРАВИЛА ГРИ Гра починається (поновлюється) розіграшем в центрі поля, по свистку. При відновленні гри, при вільному або штрафному ударі суперники повинні знаходитися не ближче 3 метрів від м'яча і не перешкоджати продовженню гри.

Номер слайду 5

При виникненні спірних ситуацій право вільного удару надається гравцеві команди, який знаходився ближче до м'яча, в момент виникнення такої ситуації. Вільний удар розігрується з найближчого місця на ігровому полі, але не ближче 3,5 метрів від воріт. Рішення приймає Суддя, вказуючи рукою напрямок розвитку гри (перевага).

Номер слайду 6

ДОЗВОЛЕНО В ГРІ: підігравати собі ногою, роблячи тільки один дотик зупиняти м'яч ногою або тілом, не роблячи при цьому стрибка

Номер слайду 7

ДОЗВОЛЕНО В ГРІ спиратися тільки на одне коліно, граючи з м'ячем або при захисті воріт

Номер слайду 8

ДОЗВОЛЕНО В ГРІ: проводити необмежену кількість замін запросити один тайм-аут 30 секунд за гру

Номер слайду 9

ЗАБОРОНЕНО В ГРІ: грати сидячи і лежачи; віддавати пас ногою; грати рукою або головою штовхати і блокувати суперника; бити по ключці і по ногах робити підніжки і зачепи, утримувати і піднімати ключку суперника

Номер слайду 10

ЗАБОРОНЕНО В ГРІ: піднімати ключку вище коліна, кидати ключку намагатися відібрати м'яч, поміщаючи ключку між ніг суперника відбивати м'яч ногою; сперечатися з суддею

Номер слайду 11

ПОКАРАННЯ при порушеннях вищевказаних правил призначається штрафний удар з місця порушення, але не ближче 3,5 метрів від воріт.

Номер слайду 12

ПОКАРАННЯ при повторних порушеннях гравець може бути видалений з майданчика на 2 хвилини. Суддя повинен однією рукою вказати на гравця, а інший вказати за межі поля, і простежити, щоб віддалений гравець перебував за межами поля, не заважаючи проведенню матчу

Номер слайду 13

ПОКАРАННЯ при грубому порушенні, навмисної небезпечній грі або недисциплінованому призначається штрафний кидок. Гравець, що зробив порушення, видаляється з поля до кінця гри.

Номер слайду 14

Гол (Гоул) ЖЕСТИ СУДДІ При взятті воріт, щоб не виникало раптом сумнівів, суддя відразу після перетину м'ячем лінії воріт крім сигналу свистком використовує жест рукою, яка витягнута долонею вниз і спрямована спочатку на ворота, а потім в напрямку центру поля.

Номер слайду 15

Введення м'яча в гру (Хіт-ін) Вільний удар Рука пряма на рівні плечей, долоню вниз, спрямована в бік виробленого удару

Номер слайду 16

Матчевий штраф (Метч пенелті) При видаленні гравця з поля суддя своє рішення супроводжує публічним показом гравцеві червону картку. Жест - взявши в руку картку, чітко підняти її вгору перед провинилися гравцем, перебуваючи від нього приблизно на відстані 1 м.

Номер слайду 17

Жест заперечення Рухи руками в сторони на рівні плечей, долоні звернені вниз. Цей жест використовується суддями (взяття воріт - немає), (порушення - немає, можна грати).

Номер слайду 18

Відкладений штраф-відкладений штрафний кидок (Ділейд пенелті -Ділейд пенелті шот) Підняти чітко руку вгору (без свистка). Суддя вказує на гравця-порушника, а потім піднімає руку вище голови. Не можна руку тримати під кутом, бо тоді жест буде зрозумілий інакше

Номер слайду 19

Зупинка часу гри (Тайм-аут) В долоню лівої руки перпендикулярно впираються витягнуті пальці правої руки

Номер слайду 20

Розіграш спірного м'яча (Фейс-оф) Руки розташовані горизонтально, долоні рук звернені вниз

Номер слайду 21

Перевага (Едванмідж) Рука висунута вперед, долонею вгору

Номер слайду 22

Видалення, дисциплінарний штраф (Бенг пенелті) Суддя вказує на гравця - порушника. Рука тримається вертикально, кількість пальців (2 або 5) показує кількість хвилин. 10 хвилин - все пальці стиснуті

Номер слайду 23

Штрафний кидок (Пенелті шот) Стислі в кулак, схрещені над головою кисті рук означають, що вчинено порушення, за яке призначається штрафний кидок (пенальті)

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Малышко Наталья
    Дякую за змістовний матеріал.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
26 лютого 2020
Переглядів
2730
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку