Презентація. Інтелектуальна гра "ЩО? ДЕ? КОЛИ?"

Про матеріал
Даний матеріал буде цікавий як класним керівникам так і педагогу-організатору. Презентація міститить 20 питань і відповідей на них . Кожне питання на окремомому слайді. Цікав угру можно провести як в класі так і в актовому залі закладу між двова командами та нагородити переможців. Я проводжу цю гру на тижні інтелектуальних ігор.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Що? Де? Коли?Засідання інтелектуального клубу. КЗ “Солоницівський ліцей №3”

Номер слайду 2

Питання №1 (5 балів)У 1935 році було пущено на злам легендарне трансатлантичне судно “МАВРИТАНІЯ”, яке протягом 20 років утримувало титул найшвидшого лайнера Атлантики. На вимогу публіки був організований продаж з аукціону всього, що пов’язано з цим кораблем. Які 10 мідних предметів були продані останніми і принесли 11250 франків?

Номер слайду 3

Букви (10) “МАВРИТАНІЯ”

Номер слайду 4

Питання №2 (5 балів)Американський письменник Леонард Левінсон вважає, що справжній холостяк може виправдати лише один шлюб. Який?

Номер слайду 5

Шлюб своїх батьків.

Номер слайду 6

Питання №3 (10 балів) Підказка: ВОНА – казкова героїня. Вона народилася в Італії, але як служниці Мельпомени (музи театру) відома і популярна і в Україні, і в Росії. Вона була примадонною, але через конфлікт з адміністрацією була змушена залишити сцену і усамітнитися в глухій сільській місцевості. Намагалася зайнятися педагогікою, але на цьому терені лаврів не здобула. Знехтувавши любов поета, вона обрала шлях самітниці, зробивши своїм єдиним другом…Кого?

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Питання №4 (5 балів)У 1888 році видавництво М. Вольф, як і завжди, випустило книгу “Дума за думою або книга на кожен день”. Підказка: тут легко помилитися на 1 сторінку. Скільки в ній було сторінок?

Номер слайду 9

3661888 рік був високосний.

Номер слайду 10

Питання №5 (10 балів)Американський пмсьменник О. Генрі казав, що ця властивість характерна для нього настільки, що якби проводився всесвітній конкурс серед людей яким вона притаманна. То він зайняв би на ньому друге місце. Що це за властивість?

Номер слайду 11

Невезіння

Номер слайду 12

Питання №6 (5 балів)В якому неолімпійському виді спорту рух вперед призводить тільки до поразки?

Номер слайду 13

Перетягування канату

Номер слайду 14

Питання №7 (5 балів)Підраховано, що дівчата віком від 6 до 10 років витрачають на це близько 7 хвилин в день, від 10 до 15 років – 16 хвилин, до 25 років – 22 хвилини, а до 30 років – 30 хвилин. Але потім з роками, час витрачений на це зменшується і до 50 років він, як і в 6 років, становить 7 хвилин в день. Про яке заняття йдеться?

Номер слайду 15

Проведення часу перед дзеркалом.

Номер слайду 16

Питання №8 (10 балів)Стародавня східна мудрість пропонує людині просити у Бога сил, щоб впоратися з тим, що він може зробити; мужності з тим, щоб змиритися з тим, що він зробити не може і ще мудрості. Для чого просити мудрості?

Номер слайду 17

Щоб відрізнити одне від іншого.

Номер слайду 18

Питання №9 (5 балів)Чому Йосип Бродський, виходячи з особистого досвіду, дав таке оригінальне визначення : “Це недолік простору, яке компенсується надлишком часу”?

Номер слайду 19

В’язниці

Номер слайду 20

Питання №10 (5 балів)У 785 році шах Хаді заборонив цю гру на тій підставі, що сама її назва кидає виклик владі. Що це за гра?

Номер слайду 21

Шахи“Шах мат” – (дослівно) владика помер

Номер слайду 22

Питання №11 (10 балів)07.11.1988 р. Олександра Геларі в Нью-Йорку стала володаркою найдорожчої на той момент мініатюри, виконаної в техніці олійного живопису . Продавець отримав би 352 тис. зображень тієї ж особи, що і на портреті, але зображеної дешевим методом, ніж ручний розпис. Хто зображений на портреті?

Номер слайду 23

Джордж Вашингтон. Портрет написаний в 1789 році художником Джоном Рендж

Номер слайду 24

Питання №12 (5 балів)Біля однієї з автотрас США розташований телефон-автомат висотою більше 2-х метрів. Для кого він призначений?

Номер слайду 25

Для водіїв вантажівок

Номер слайду 26

Питання №13 (5 балів)За латиною він – “зрівнювач”, він є початком відліку, його довжина найбільша. Але не має ні початку, ні кінця. Хто він?

Номер слайду 27

Екватор

Номер слайду 28

Питання №14 (5 балів)У Шрі-Ланці він називається Асамблеєю, в Ісландії – Альтингом, в Норвегії – Стортингом, в Ірані – Меджелісом, у Німеччині – Бундестаг, у Польщі – Сенат. Як він називається в Укравїні?

Номер слайду 29

Парламент

Номер слайду 30

Питання №15 (5 балів)У замку Монте Крісто, який належав Олександру Дюма, була стайня з трьома арабськими скакунами. Як їх звали?

Номер слайду 31

Атос. Портос. Араміс

Номер слайду 32

Питання №16 (5 балів)Чому деякі фальшивомонетники, виготовивши монету, давали проковтнути її гусаку або індичці?

Номер слайду 33

Для штучного старіння

Номер слайду 34

Питання №17 (5 балів)На Малакскім півострові дуже популярні дуєлі. Однак на відміну від кровожерлевих дуелянтів інших країн, малайці беруть з собою на дуєлі не пістолети або шпаги, а … пір’я фазанів. Хто вважається таким, що програв на дуелі?

Номер слайду 35

Той, хто першим засміється.

Номер слайду 36

Питання №18 (10 балів)“Коли мені було14 років, він був таким дурним, що я насилу переносив його. Але коли мені виповнився 21 рік, я був здивований тим, наскільки цей старий чоловік за минулі 7 років порозумнішав”. Про кого Марк Твен це написав?

Номер слайду 37

Про власного батька

Номер слайду 38

Питання №19 (10 балів)Засоби лікування цих хворих різні – антибіотики, малахітова зелень і т.д. Але ось метод лікування зазвичай однаковий. Хворих повністю поміщають в ванни, наповнені лікувальним розчином. Про яких хворих йдеться?

Номер слайду 39

Про хворих риб

Номер слайду 40

Питання №20 (5 балів)За даними поліцейської статистики США , застосування вогнепальної зброї, з боку злочинців, різко знижується в спекотні літні місяці. Чому?

Номер слайду 41

Зброю важко ховати, коли менше одягу.

pptx
Додано
14 січня 2022
Переглядів
820
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку