Презентація інтелектуальної гри з інформатики для унів 3-4 класів

Про матеріал

Інтелектуальна гра з інформатики для унів 3-4 класів "Всезнайки". Даний позакласний захід можна проводити під час "Тиждня інформатики". Метою заходу є підвищення інтересу учнів до вивчення предмету, формування творчого відношення до навчальної діяльності, активізації пізнавальної активності учнів; розвиток уміння використовувати здобуті знання на практиці; виховання позитивного відношення до знань, умінь та навичок.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Меседж: «Я знаю, я вмію…» Витель інформатики: Драпак О.Б.

Номер слайду 2

« Розум полягає не лише в знаннях, але й у вмінні застосовувати ці знання» Витель інформатики: Драпак О.Б.

Номер слайду 3

“Ми, судді, волею і милістю тут присутніх присягаємо: судити чесно і безпристрастно” Витель інформатики: Драпак О.Б.

Номер слайду 4

Правда - неправда Знайди мене Витель інформатики: Драпак О.Б.

Номер слайду 5

Пристрій ПК, що виконує програму – процесор. Основні пристрої комп'ютера: монітор, клавіатура, принтер, системний блок, миша. Байт - це послідовна сукупність з восьми 0 та 1. Сканер - пристрій для введення графічної інформації. Гнучка пластина, вкрита магнітним шаром, що використовується для збереження інформації – флешка. Призначення клавіші Esc - відміна виконання команди. Тип принтера, який виконує найякісніший та найшвидкий друк - лазерний. Витель інформатики: Драпак О.Б.

Номер слайду 6

1024 байтам дорівнює 10 Кб. Клавіша Enter призначена для переходу на інший рядок. Біт — найменша одиниця вимірювання інформації. Програма WinRar є антивірусною. Програми  Блокнот, Word Pad, Microsoft Word є тестовими редакторами. З англійської мови Windows перекладається як двері. Пристрій для підключення до мережі Internet називається принтер. Витель інформатики: Драпак О.Б.

Номер слайду 7

 Мінімальний елемент зображення, що  формується на екрані монітора називається піксель. Word — це операційна система. Мінімальний елемент збереження, що формується на екрані монітора піксель. Ярлик — це об’єкт призначений для зберігання вилучених об’єктів. 3а допомогою клавіші dеlеtе можна вилучити символ перед курсором. Засновником корпорації Місrocoft є Білл Гейтс Витель інформатики: Драпак О.Б.

Номер слайду 8

Редагування тексту – це змінювання зовнішнього вигляду тексту. Диск, з якого можна завантажити ОС комп'ютера називається системним. Французький вчений, який створив першу арифметичну машину, що виконувала операції додавання та віднімання був Паскаль. Мікрософт це американська фірма, яка є лідером у виробництві комп'ютерного програмного забезпечення. Текстові файли мають розширення .txt, .doс. Розмір екрану монітора по діагоналі вимірюють в дюймах. Витель інформатики: Драпак О.Б.

Номер слайду 9

Д Е Н Т Я Р Л И И С К Е И Т С К П А П Р К А М Р О Л К А А Б А О К Б Ф Л Е Ш К Ф Н С К М Е Д О Н О Т А Н Е Р М І Витель інформатики: Драпак О.Б.

Номер слайду 10

Художники В країні ребусів Пазли Витель інформатики: Драпак О.Б.

Номер слайду 11

Витель інформатики: Драпак О.Б.

Номер слайду 12

Витель інформатики: Драпак О.Б.

Номер слайду 13

інформатика Витель інформатики: Драпак О.Б.

Номер слайду 14

навушники Витель інформатики: Драпак О.Б.

Номер слайду 15

папка Витель інформатики: Драпак О.Б.

Номер слайду 16

процесор Витель інформатики: Драпак О.Б.

Номер слайду 17

монітор Витель інформатики: Драпак О.Б.

Номер слайду 18

Логічні задачі Упізнай прислів’я Анаграма Витель інформатики: Драпак О.Б.

Номер слайду 19

Із школи йдуть три хлопчики, а назустріч їм дві дівчинки. Скільки всього дітей іде зі школи? Троє Витель інформатики: Драпак О.Б.

Номер слайду 20

Сестра старша за брата на 5 років. На скільки вона буде старшою за нього через 6 років? На 5 Витель інформатики: Драпак О.Б.

Номер слайду 21

7 олівців дорожчі за 8 зошитів. Що дорожче – 8 олівців чи 9 зошитів? 8 олівців   Витель інформатики: Драпак О.Б.

Номер слайду 22

У Мишка 8 шкарпеток. Скільки шкарпеток на праву ногу? 8 Витель інформатики: Драпак О.Б.

Номер слайду 23

РОНТМІО ЙАЛФ ШИАМ ЕТРРИПН ЕРНСКА ЦНМІЯІАРФО ДЕМОМ АРФОАКИНТМІ ЕТТІНЕНР МОРРПГАА АІАВУАРКЛТ СИКД ТАЗЦЕІЕЯПНР Витель інформатики: Драпак О.Б.

Номер слайду 24

Без вінчестера - півсироти, а без материнської плати - і вся сирота Голова без розуму – що ліхтар без свічки Комп'ютер без програми – що ліхтар без свічки Золото не належить скупому, а скупий належить золоту Комп'ютер не належить людині, а людина належить комп'ютеру Скажи мені, який у тебе друг, і я скажу, хто ти Книга – кращий друг Не смійся над старими комп'ютерами, і твій буде старий Без батька - півсироти, а без матері - і вся сирота Комп’ютер – кращий друг Скажи мені, який у тебе комп'ютер, і я скажу, хто ти Не смійся над старими, і сам будеш старий Витель інформатики: Драпак О.Б.

Номер слайду 25

Витель інформатики: Драпак О.Б.

ppt
Додано
22 січня 2018
Переглядів
2978
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку