Презентація " Інтер'єр в античному стилі"

Про матеріал
Дана презентація є сучасний погляд на античний стиль в інтер'єрі сьогодення. Завдання вчителя не тільки навчити, а і виявити схильності у дитини. Можливо дана презентація зацікавить учнів такою професією як дизайнер.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ІНТЕР'ЄР В АНТИЧНОМУ СТИЛІ — ВІЯННЯ МИНУЛОГО

Номер слайду 2

У далекій античній культурі простежуються велич і монументальність. Античність тісно пов'язана з древніми римлянами і греками, інтер'єри яких можна повторити і в даний час.

Номер слайду 3

Але справжній античний стиль вимагає простору, тому буде вдалим лише для приміщень з високими стелями. В маленькій кімнаті громіздкі деталі зроблять інтер'єр незатишним і ще тісніше.

Номер слайду 4

АТРІУМЯкщо є можливість, то можна облаштувати в будинку або квартирі подобу атріуму. Це — внутрішній дворик, провідний у всі приміщення будинку. У сучасному будинку атріумом може стати вітальня або хол. Для більшої схожості з атріумом стелю варто оформити зображенням вікна з видом на небо. По периметру бажано поставити колони — гіпсові або поліуретанові.

Номер слайду 5

ОБРОБКА В АНТИЧНОМУ ІНТЕР'ЄРІПриміщення в античному стилі можна прикрасити фрескою. Тематика такого фрескового живопису може бути природа, історія чи архітектура.

Номер слайду 6

Інші стіни можуть бути покриті декоративною штукатуркою або матовою фарбою. Міжкімнатні двері можна штучно зістарити. Ванна і раковина можуть бути з імітацією мармуру або іншого каменю.

Номер слайду 7

Кесонні стелі з позолотою будуть розкішно виглядати в парадних приміщеннях – віталень і холах. Така стеля складається з поглиблень, які отримуються в результаті перетину балок. Ніші в стелі прикрашають розписом і ліпниною.

Номер слайду 8

На підлогу можна укласти плитку теплого відтінку, прикрашену декором. Також в кімнатах на підлозі допускається ламінат, поверх якого лежить килим.

Номер слайду 9

МЕБЛІ В АНТИЧНОМУ СТИЛІ

Номер слайду 10

Предмети меблів найчастіше виконані з дерева. Меблі в античному стилі повинні бути дорогими, але можна обійтися лише імітацією дорожнечі. В такому приміщенні будуть відмінно виглядати антикварні меблі. Можна використовувати штучно зістарені меблі. Для античного інтер'єру будуть доречні шафи, столи і стільці з вигнутими ніжками.

Номер слайду 11

ДЕКОР В АНТИЧНОМУ ІНТЕР'ЄРІ

Номер слайду 12

Античний стиль вимагає наявності скульптури, хоча б невеликих розмірів. Античні риси в інтер'єр можна внести за допомогою грецьких ваз із зображеннями моря і природи. Будуть також до місця світильники у формі смолоскипів.

Номер слайду 13

Для штор використовують легку тканину зі складними драпіровками

Номер слайду 14

В античному інтер'єрі може бути багато ліпних елементів. Ліпнина повинна бути не яскравою, а білого, бежевого, світло-сірого кольорів.

Номер слайду 15

Презентацію підготувала Лебедин Наталя Володимирівнавчитель «Мистецтва» Південної гімназії Чкаловського опорного ліцею2022рік

pptx
Додано
22 грудня 2022
Переглядів
527
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку