Презентація "Інтерективна гра «Математика на сторинках українських казок»

Про матеріал
Дана презентація є збіркою задач, які створені по мотивам українських казок. Матеріал можна використовувати під час вивчення окремих тем математики на уроках у 5 - 6 класах, для повторення чи застосувати у позакласних заходах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інтерективна гра «Математика на сторинках українських казок»

Номер слайду 2

КОЛОБОКРУКАВИЧКАКОЛОСОК, № 1 КОЛОСОК, № 2 ФАРБОВАНИЙ ЛИССОЛОМ’ЯНИЙ БИЧОККУРОЧКА РЯБА, № 2 КУРОЧКА РЯБА, № 1 КОЗА - ДЕРЕЗАЛИСИЧКА – СЕСТРИЧКА І ВОВК - ПАНІБРАТ

Номер слайду 3

КОЛОБОКДля випікання Колобка Баба взяла 5 частин пшеничної муки, 2 частини житньої муки і 1 частину гречаної. Скільки кілограмів кожного виду муки потрібно взяти, щоб випекти Колобка, вагою 20,8 кг?

Номер слайду 4

рукавичка. Відстань від дідової собачки до рукавички 12 км. Собачка пробігла її в одному напрямі зі швидкістю 8 км/год, а в зворотному напрямі на 2 км/год повільніше, оскільки несла рукавичку. Скільки всього годин бігала собачка?

Номер слайду 5

Фарбований Лис ( Іван Франко)У діжі, що стала у пригоді для схованки Лису Микиті була синя фарба і олія у відношенні 3:2. Скільки синьої фарби і скільки олії було у діжі. Якщо всього було 91. 5 кг розчину?

Номер слайду 6

Колосок. Довжина прямокутного поля на якому Півник збирав колоски 76см, а ширина 25 см. Знайти периметр і площу поля?

Номер слайду 7

Колосок. Миші Круть і Верть бігли до річки з одного місця і в одному напрямі . Круть рухалась зі швидкістю 10м/хв, а Верть 7 м/хв. Яка відстань буде між ними через 10 хв?

Номер слайду 8

Солом’яний бичок Лисичка принесла у двір Діда з бабою курей і гусей. За 18 днів 10 птахів споживають90 кг зерна. Скільки потрібно зерна для 15 птахів на 24 дні?

Номер слайду 9

Курочка ряба. Курочка Ряба першого дня знесла 35% всіх золотих яєць, другого дня-25%, а третього-решту 8 яєць. Скільки всього золотих яєць знесла курочка Ряба за три дні?

Номер слайду 10

Курочка ряба Дід бив по золотому яйцю 15 раз, а Баба 10 раз. На скільки відсотків зменшилась кількість ударів по яйцю?

Номер слайду 11

Лисичка –сестричка і Вовк-панібрат. Щоб наловити смачної рибки Вовк за порадою лисички опускав хвіст в ополонку на 75%, що становить 0,21м. Яка довжина хвоста у Вовка?

Номер слайду 12

Коза - дереза. Маса Кози до випасу 45 кг 400г, а маса після випасу 45800г. Чи справедливо Дід розсердився на старшого сина?

pptx
Додано
20 червня 2022
Переглядів
392
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку