Презентація "Історичні джерела та їх різновиди"

Про матеріал
Презентація на тема "Історичні джерела та їх різновиди" для 5-х класів НУШ містить в собі інформація про історичні джерела , їх різновиди. Допоможе як допоміжний матеріал до уроку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Історичні джерела та їх різновиди

Номер слайду 2

Поняття про історичні джерела Історичні джерела – усе створене в процесі діяльності людини, збережене до наших днів, що дозволяє вивчати минуле людського суспільства та відображає його історичний розвиток.

Номер слайду 3

Види історичних джерел Найчисленнішими джерелами є речові. Вони дають уявлення про всі періоди життя людства. До них належать кістки, знаряддя праці, посуд, прикраси, гроші тощо.

Номер слайду 4

Археологія. Значну частину речових джерел досліджує археологія. Археологія – це наука, що вивчає речові пам’ятки від найдавніших часів і реконструює за ними давню історію суспільства.

Номер слайду 5

2. Писемні, усні та інші джерела. Письмові джерела — зафіксовані на камені, кераміці, папірусі, пергаменті, папері та інших матеріалах літописи, хроніки, документи, мемуари, щоденники, листи.

Номер слайду 6

Усні джерела — фольклор, народні пісні, історичні думи, перекази, легенди й міфи, народні прислів'я та приказки, казки.

Номер слайду 7

Етнографічне джерело інформації — пам'ятки, які зберігають відомості про побут, культуру, звичаї народу.

Номер слайду 8

Кількість джерел збільшується. Кожне джерело відображає лише певну сторону минулого та містить обмежений обсяг історичної інформації

pptx
Додано
19 грудня 2022
Переглядів
1044
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку