Презентація "Історичний стоп-кадр"

Про матеріал
Онлайн-акція «Історичний стоп-кадр» Учні Запорізької ЗОШ "ОСНОВА" долучились до онлайн-акції, метою збереження історичної пам’яті про визначні місця нашого краю, популяризація цікавих і красивих туристичних точок м. Запоріжжя та Запорізької області, пізнання відомих особистостей.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Парк «Дубова Гай» заснований 1 травня 1959 року. В ньому, крiм дубiв, представлена разноманiтна флора. Загальна площа парку — 57 гектарiв лiса, iз яких п'ять гектарiв вiдносится до природньо-заповiдного фонду (зокрема, тут ростуть трьохсотлiтнi дуби). Парк «Дубовий Гай» Якименко Артем, 2-Б

Номер слайду 3

Вознесенівський парк. Волошина Антоніна, 1-БВ центрі парку знаходиться озеро, через яке міст з'єднує дві його половини. Також тут є фонтан у вигляді криниці з відром. Вважається, що вода в ній приносить щастя. Це унікальне місце на березі Дніпра має цікаву історію і потужну енергію.

Номер слайду 4

Вознесенівський парк Дробна Софія, 9-АВознесенівський парк - це дивовижне поєднання прекрасних квіткових мальовничих пагорбів,акуратних доріжок,композицій і навіть озеро.

Номер слайду 5

Кінотеатр ім. Довженка. Ненько Ілля, 6-БЦе центральний кінотеатр м. Запоріжжя, названий на честь відомого українського письменника та кінорежисера Олександра Довженка. Кінотеатр відкритий 24 квітня 1964 року. Першим фільмом, що в ньому демонструвався, стала стрічка "Фортечна актриса". За роки існування кінотеатр відвідало більше 1 000 000 глядачів.

Номер слайду 6

Дніпровська ГЕСКузьмов Вадим, 4-АДніпро. ГЕС в Запоріжжі - одна з найстаріших гідроелектростанцій серед каскаду електростанцій на річці Дніпро. На основі Дніпрогес у Запоріжжі були створені металургійний, хімічний та машинобудівний промислові комплекси. Зі спорудженням греблі, яка на 50 м підвищила рівень води в Дніпрі, відкрилося наскрізне судноплавство.

Номер слайду 7

Подорож Дніпром біля острова Хортиця на козацькій Чайці. Острів Хортиця найбільший на Дніпрі. Першим в Украіні отримав статус національного заповідника.на Хортиці розташований історико-культурно комплекс «Запорізька Січ», що є узагальненим образом козацьких січей. Острів Хортиця. Мамедов Михайло, 5-Б

Номер слайду 8

Пам'ятник князю Святославу. Гречко Костянтин, 7-АЦе пам'ятник Великому князю Київському Святославу Ігоровичу. Монумент роботи скульптора В'ячеслава Кликова. Пам'ятник був відкритий 15 жовтня 2005 року у Вознесенівському парку м. Запоріжжя. Він приурочений до 1049-річчя переможного походу князя Святослава проти Хазарського Каганата.

Номер слайду 9

Запорозька Січ. Асекрітов Микита, 6-АЗапорозька Січ — військовий і адміністративний центр запорозького козацтва, що існував за порогами Дніпра із середини 16 ст. до 1775 року. Утворення Запорозької Січі пов’язане з процесом формування українського козацтва і освоєння ним раніше спустошених татарами українських земель між Дніпром і Південним Бугом.

Номер слайду 10

Запорозька Січ. Лещова Поліна, 6-АЄ продовженням експозиції Музею історії запорізького козацтва і за своєю структурою підпорядковується Національному заповіднику «Хортиця» на правах відділу. Це — науково обгрунтована модель військового і адміністративно-політичного центру Запорізького козацтва.

Номер слайду 11

Острів Хортиця Дробна Софія, 9-АХортиця — найбільший острів на Дніпрі, розташований поблизу Запоріжжя, нижче Дніпровської ГЕС. Унікальний природний та історичний комплекс. Хортиця є одним із Семи чудес України.

Номер слайду 12

Запорізький обласний центр молодіРябуха Тимур, 5-АЗапорізький обласний центр молоді - це установа, головним завданням якої є усебічний розвиток та підтримка молоді Запорізького регіону. Це один із найбільших молодіжних центрів в Україні та Європі.

Номер слайду 13

Парк Перемоги Бугаєнко Матвій і Сорокіна Діана, 3-БЦей парк є найбільшим в Запоріжжі серед паркових зон і скверів. Він розташований практично в самому центрі міста і привертає жителів і гостей, які прагнуть відпочити від буденної суєти. Заснований парк був ще в 1979 році

Номер слайду 14

Собор Бога Отця Милосердного Жабровець Анастасія, 9-АСобор Бога Отця Милосердного - римсько-католицький храм у Запоріжжі. Храм, який підтримує людей без постійного місця проживання.

pptx
Додано
30 грудня 2021
Переглядів
412
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку