Презентація "Історія чоловічих брюк"

Про матеріал
Матеріал розробила вчитель трудового навчання Олексенко Олена Вікторівна. Матеріал використовується на уроці засвоєння нових знань.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Історія брюкІсторія чоловічих штанів

Номер слайду 2

Історія штанів почалася ... з спідниціТисячі років в одязі чоловіків і жінок безроздільно панували спідниці та фартухи. А шотландці і греки, наприклад, до недавнього часу носили спідницю нарівні з брюками.

Номер слайду 3

Припускають, що Європі штани дісталися від скіфів. Які кочували в причорноморських степах за 500 років до нашої ери, вони у них були шкіряними.

Номер слайду 4

Можливо, германці і галли, які були наїзниками, виявилися першими наступниками цього одягу. Вовняні штани германских поселень 1 в. до н.э. Давній галл.

Номер слайду 5

У Стародавньому Римі новий "варварський одяг" опинилася під забороною. Минають століття, і візантійський імператор Мануїл (1143-1180) кричить своїм воїнам: "Покажіть же туркам, що ви носите штани!"

Номер слайду 6

В середні віки чоловіки носили штани-панчохи.

Номер слайду 7

Кожна "панчоха" натягалась окремо; в XII столітті їх прив'язували до коротких штанців, а пізніше до куртки

Номер слайду 8

Такий одяг називався мі-парті (по-французьки mi-parti - "розділений навпіл"). Вказував на соціальне походження людини, ступінь знатності, приналежність до того чи іншого роду,У XIV-XV столітті вважалося особливо модним, якщо ліва і права половини були різного кольору.

Номер слайду 9

У XVI столітті за зразком іспанських "кальсес" штани знаті уподібнилися подушкам. Їх набивали половою, сіном, пером і кінським волосом. А зверху ще натягалася "наволочка" з розрізами, через які виднілася дорога тканина нижніх штанів.

Номер слайду 10

Ця мода підкорила Англію, подушки штанів збільшилися тут до неймовірних розмірів

Номер слайду 11

Воїнству платили не регулярно, одяг швидко старів. Хтось здогадався перетворити лахміття в стрічки і перев'язати їх в декількох місцях, закріпивши на поясі і у колін. Чималий внесок у розвиток моди брюк внесли німецькі наймані солдати XVI століття - ландскнехти.

Номер слайду 12

Вийшли оригінальні і вигадливі шаровари - плюдерхозен (pluderhosen). У франтів, які носили такі шаровари зовсім не від бідності, на виготовлення їх йшло до ста ліктів матеріалу.

Номер слайду 13

У такі шосе були одягнені королівські мушкетери - герої Олександра Дюма. У Франції прототипом штанів стали шосе (по-французьки chausse - "штани"). Вони спускалися до середини литок і рясно прикрашалися стрічками.

Номер слайду 14

Він спробував повернути чоловічу одяг до спідниці, поверх штанів запропонувавши надягати широкі труси з оборками (ренграви). У 1650-ті роки брючним реформатором уславився голландський посланник у Парижі Ренграв (Rhingrave).

Номер слайду 15

За примхою Людовика XIV ця мода протрималася сорок років.

Номер слайду 16

Їх носили аристократи і прості городяни, солдати і полководці. Найбільша популярність у XVII, XVIII і навіть XIX століттях випала на долю коротких поколінь штанів - кюлотов (по-французьки - cullote).

Номер слайду 17

штани - панталони"У числі багатьох революцій в Європі, - писав друг Пушкіна поет П. А. Вяземський у 1818-1819 роках, - відбувалася революція в чоловічому туалеті ... введені у вжиток і законно затверджені ліберальні широкі панталони з гульфіком попереду….». Своєю назвою вони зобов'язані герою італійської комедії Панталоне (перша половина XVII століття)

Номер слайду 18

Вже минув двовіковий ювілей чоловічих штанів. Самим близьким прототипом сучасних штанів треба вважати штани з костюма 1780-х років.

Номер слайду 19

Еволюція штанів

pptx
Додано
12 лютого 2019
Переглядів
2363
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку