Презентація"Штори та ламбрекени"

Про матеріал
Мета: Розглянути стилі штор, дати визначення ламбрекену, дослідити значення штор для сучасного інтер'єру.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мета: Розглянути стилі штор, дати визначення ламбрекену, дослідити значення штор для сучасного інтерьєру.

Номер слайду 2

Минають століття, змінюючи епохи, стилі, моду, звички та уподобання жителів нашої планети, але деякі речі в дизайні людського житла залишаються незмінними.

Номер слайду 3

Незважаючи ні на що, люди, протягом багатьох століть при оформленні вікон у своїх будинках і квартирах використовують штори.

Номер слайду 4

Крім того, використовуючи штори можна більш яскраво підкреслити стиль, який застосовується при оформленні кожного окремого приміщення залежно від його призначення, роблячи інтер'єр або більш теплим і домашнім, або холодним і стриманим

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Ламбрекен - це обробка, яка є завершальним штрихом в дизайні штор та оформленні вікна.

Номер слайду 7

змінити або підправити пропорції віконного отвору, а також закрити частину карниза.

Номер слайду 8

Ламбрекен виконують у вигляді оборки. Плоскі ламбрекени, як правило, роблять з парчі, оксамиту, дамаста і прикрашають тасьмою або декоративним шнуром.

Номер слайду 9

Мода на штори впродовж всієї історії людства змінювалася багато разів. І сьогодні нам відомі різноманітні види штор.

Номер слайду 10

Драпіровка у стилі барокко грає важливу роль в оформленні інтер'єрів житлових будівель. Штори необхідно шити з шовку або оксамиту. Це має бути нестримна розкіш. Використовуються тканини з блиском, люрексом, золотою ниткою.

Номер слайду 11

Довгі декоративні штори навішують з непрозорою гардиною.

Номер слайду 12

Легка драпіровка може бути виготовлена з шовкової тканини блакитного, зеленого, рожевого або фіолетового кольору..

Номер слайду 13

Лондонські штори плоскі у верхній частині, але з глибокими бантовими або інвертованими складками з боків. Лондонська штора відкривається від низу до верху. Ці штори виглядають особливо ефектно із смугастої матерії, коли при їх підніманні складки розкриваються і зсередини стає видно інший колір або малюнок.

Номер слайду 14

Тканини цього стилю - це набивні ситці. Найпоширеніший малюнок - квіти. Льон і бавовна в клітку - візитна картка кантрі.

Номер слайду 15

Прибічникам оригінальності напевно припаде до душі стиль модерну, що відрізняється простотою крою, легкими драпіровками, модними тканинами (нейлон, капрон яскравих забарвлень).

Номер слайду 16

Італійські штори відрізняються тим, що повністю не розсуються, а витончено стягуються шнурами по діагоналі від робочого краю до кінців карниза.

Номер слайду 17

Французькі штори відносяться до класики. Ці штори асоціюються з театрами, кабінетами, клубами. Французькі штори є окремими секціями, утвореними з рівних напівкруглих складок тканини. Такі опори ідеально личать до вітальні і спальні, де стоять класичні і антикварні меблі.

Номер слайду 18

Австрійські штори - це фестони штори. Стягування верхній частині полотнища спеціальною стрічкою для гардини, призводить до утворення на шторі фестонів. Вони виглядають більш природно і не так химерно як на французьких шторах.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Рулонні штори - це рівне полотно тканини, знизу забезпечене обважнювачем, верхнім краєм закріплене на металевій трубі, на яку це полотно намотується при відкритті.

Номер слайду 21

Японська штора - смуга тканини між двома жорсткими рейками, натягнута на зразок екрану. Тканина напівпрозора: шовк або вуаль з мінімальним малюнком. Ці прості, але дуже зручні штори дають можливість не лише по-новому декорувати вікна, але і оригінальним способом вирішувати просторові завдання.

Номер слайду 22

Конструкція римських штор, що збереглася ще з часів Древнього Риму, до цих пір виглядає сучасно і оригінально. Її лаконічність і виразність стали тією причиною, завдяки якій римська штора вже декілька століть не змінюється, а лише знаходить різні модифікації, які відрізняються розташуванням і кількістю складок. Римські штори модні і сучасні.

Номер слайду 23

Штори і гардини підібрані в гармонії з інтер’єром, кольором стін і фасоном досить важливий декоративний елемент.

Номер слайду 24

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Кінь Наталія Петрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Діхтяр Жанна Степанівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
18 лютого 2019
Переглядів
2403
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку