Презентація "Історія жіночого корсету"

Про матеріал
Розробила вчитель трудового навчання Олексенко Олена Вікторівна. Використовується на уроках Трудового навчання та Технології при вивчені тем пов'язаних з модою та її примхами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Історія жіночого корсету

Номер слайду 2

Корсет (фр. corset) — предмет, головним чином, жіночого одягу

Номер слайду 3

1468 рік— іспанська королева Хуана Португальська наказує створити для неї одяг, який би приховував випуклості фігури. Він складався з металевих пластин, з'єднаних між собою болтами, і важив понад 25 кілограмів.Її майстри створюють перший в історії корсет.

Номер слайду 4

Кінець 1470-х років іспанська королева Ізабелла Кастильська зобов'язала всіх своїх служниць носити корсети. Талії жінок із оточення правительки Іспанії не мали перевищувати 32,5 см. В її указі йшлося, що ідеальною є жіноча талія, яку може обхопити руками 12-річна дівчинка.

Номер слайду 5

Протягом ХV-XVI ст. інквізиція зобов'язувала жінок носити корсети, аби приховувати принади свого тіла. Дівчаток у віці 8-9 років одягали в металеві корсети, аби перешкодити росту грудей і зробити їх максимально пласкими.

Номер слайду 6

У середині XVI ст. французька королева Катерина Медичі ввела в моду корсет, який не приховував, а навпаки підкреслював і частково оголював груди. Відтепер корсети робили з еластичного китового вуса, який обтягували тканиною. 70 корсетів з одної пащі кіта.

Номер слайду 7

Зашнуровувалися корсети зазвичай іззаду. Самостійно жінка з тим упоратися не могла. Для цього наймали камеристку. Вона отримувала найбільшу зарплатню серед прислуги. Шнурування проходило зигзагом по корсету, тому коли його затягували, жінку сильно смикали з боку в бік.

Номер слайду 8

Примхи моди. Дамам доводилося міцно за щось триматися, приміром за ліжко. А служниця, щоб добре стягнути корсет, мала з усіх сил упиратися ногами.

Номер слайду 9

Корсет в подружньому житті жінки Ревниві чоловіки останній вузол на корсеті зав’язували самі. Увечері перевіряли: якщо зав’язаний не тим же способом — жінку звинувачували у зраді.

Номер слайду 10

Наприкінці XVI ст. лікарі вперше заговорили про шкоду, яку тісні корсети наносять здоров'ю жінки. Ті деформували ребра, зміщували положення внутрішніх органів.

Номер слайду 11

Корсети міняли форму з перебігом часу. Завжди залишалися заставою жіночої привабливості. Вони не втратили своєї актуальності і зараз. Корсет відмінно моделює фігуру - підтягує талію, підкреслює і підводить груди, приховує зайві сантиметри, допомагає тримати поставу, а найголовніше допомагає жінці відчувати себе красивою і сексуальною.

Номер слайду 12

Корсет в сучасному житті

pptx
Додано
12 лютого 2019
Переглядів
1605
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку