Презентація "Історія реквієму. Літургія"

Про матеріал
Презентація до уроку в 6 класі "Історія реквієму. Літургія" за підручником Кондратової Л.Г.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Історія реквієму та літургіїУрок №14 По підручнику Л. Г. Кондратової

Номер слайду 2

Словник музичних термінів. Літургія— урочисте богослужіння у християн східного обряду, під час якого поєднуються читання, спів та молитви; в музиці — великий циклічний хоровий твір духовної тематики. Реквієм - траурна заупокійна меса в римо-католицькій церкві, а також музичний жанр, написаний у формі та на тексти заупокійної меси. У виконанні реквієму беруть участь хор, оркестр та солісти.

Номер слайду 3

Вольфганг Амадей Моцарт(1756-1791)Австрійський композитор, представник класицизму. Творчий доробок Моцарта становить понад 600 творів: більш як 50 симфоній, понад 19 опер, велику кількість інструментальних концертів (зокрема 27 фортепіанних), 13 струнних квартетів, 35 сонат для скрипки, Реквієм та багато інших інструментальних та хорових творів

Номер слайду 4

Талановита родина. Музичні здібності Моцарта стали очевидними ще в ранньому дитинстві.   Батько Моцарта, Леопольд Моцарт , був помічником капельмейстера в оркестрі при дворі архієпископа Зальцбурга, а також молодшим композитором. Крім того, він був одним з провідних музичних педагогів Європи.

Номер слайду 5

Каульбах Р. «Останні дні Моцарта»

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

У XVII-XVIІІ ст. реквієм перетворився на велику циклічну форму для хору, солістів та оркестру.

Номер слайду 9

Ле́ся (Людми́ла) Васи́лівна Дичко́ Леся Дичко — один з провідних хорових композиторів в Україні. Її твори були широко представлені на хоровихфестивалях, конкурсах та у концертних програмах світу: США, Канаді, Франції, Великобританії, Німеччині,Нідерландах, Бельгії, Данії, Іспанії, Італії, Угорщині, Болгарії, Польщі, Росії, Україні…

Номер слайду 10

Народилась  24 жовтня 1939 (Київ) — українська композиторка, народна артистка України (1995). лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка (1989), кавалер орденів святого Володимира ІІІ ступеня (1998) і Княгині Ольги (1999), лауреат мистецької премії «Київ» ім. А. Веделя (2003)

Номер слайду 11

Божественна літургія займає центральне місце у православній та греко-католицькій церквах

Номер слайду 12

Літургія є одним з основних жанрів духовної музики

Номер слайду 13

Леона́рдо да Ві́нчі  «Таємна вечеря»

Номер слайду 14

Узагальнимо знання- Про який музичний жанр йшлося на уроці?- Які види мистецтва об’єднані в цьому жанрі?- З творчістю яких композиторів познайомилися?- Що найбільше вас зацікавило на уроці? Розкажіть про свої враження.

Номер слайду 15

Послухайте улюблену музику. Можливо у вас буде можливість побувати у храмі і почути спів церковного хору, скористайтесь цією можливістю. Поповніть свою фонотеку творами духовного змісту. Дякую за ваше старання. До побачення!

pptx
Додано
20 грудня 2021
Переглядів
1897
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку