Презентація " Історія розвитку перукарського мистецтва"

Про матеріал

Презентація рекомендована для вивчення "Іісторії перукарського мистецтва" з предмету "Етика". Даний матеріал містить інформацію про види, форми зачісок та макіяжу первісних людей, Стародавнього Єгипту, Греції, Риму, Середньовіччя, епохи Відродженя, Бароко, Рококо, стилю Ампір, романтизм, модерн та представлені зачіски стилю постмодерн - 20 - і роки, 30 - і, 40 - і, 50 -і, 60 -і, 70 -і, 80 - і, 90 - і роки. Також було звернено увагу на форми сучасних зачісок. Учні зможуть уявити всі історичні епохи, а також порівняти сучасні зачіски з історичними і виявити схожість між ними.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Історія перукарського мистецтва

Номер слайду 2

Стародавній світ. Вже у первісному суспільстві людина змушена була виконувати найпростіші перукарські процедури

Номер слайду 3

Єгипет Стародавні єгиптяни були віртуозними майстрами в перукарському мистецтві і вміли створювати зачіски незвичайної краси

Номер слайду 4

Греция. Особливою популярністю у Стародавній Греції користувалися зачіски з вузлами, а також з локонами та плетінням. Прикрашали зачіски діадемами, обручами, стрічками.

Номер слайду 5

Рим. Форми зачісок іноді нагадували амфори, водоспади, корони. У зачіски вплітали стрічки, золоті шнури й навіть смужки тканин. Доповнювали їх намистинами, брошками.

Номер слайду 6

Середньовіччя. В епоху середньовіччя величезну роль в житті людей починає грати церква, тому і розвиток перукарського мистецтва залежав від регламентації церкви, яка прагнула утихомирити "гріховну людську плоть"

Номер слайду 7

У XV столітті величезного значення набули головні убори, зокрема чіпці, а зачіска, навпаки, втратила своє значення. Модним вважалося відкривати лоб і скроні, а також потилицю, щоб показати красу довгої шиї. Для цього волосся над лобом і потилицею голили.

Номер слайду 8

Відродження. Після довгого середньовічного посту починається всеєвропейський бенкет . Усі прагнули насолоджуватися життям на землі, а не на небі. Перукарське мистецтво отримало новий розвиток. Відбувається повернення до спадщини античності, зачіски знову стають складними, із застосуванням дорогих прикрас, пір'я і діадем.

Номер слайду 9

Симонетта Віспуччі

Номер слайду 10

Бароко. Модні у той час високі коміри " жабо" вимагали зачісок великого об'єму. Вони прикрашалися коштовностями і покривалися капелюшком-беретом

Номер слайду 11

У середині XVII ст. Франція стає законодавцем в області моди і зачісок. Остаточно складається стиль бароко, який найяскравіше виражає смаки аристократії цього часу. Зачіски цієї епохи були цілком підпорядковані етикету двору і відрізнялися пишнотою, манірністю, величезною кількістю прикрас і складною технікою виконання.

Номер слайду 12

Входить в моду зачіска "а ля Фонтаж" із стрічок і мережив, між якими простягалися пасма волосся.

Номер слайду 13

Рококо. Рококо - декоративний стиль, він носить риси витонченості, деякої манірності і чуттєвості. Законодавцем моди, як і раніше, залишався Париж і королівський двір. У цей період зачіски рясніли локонами і буклями.

Номер слайду 14

Неприродньо великі зачіски поступилися місцем маленьким, витонченим, з трубчастими локонами. З'явилася "пудренна зачіска".

Номер слайду 15

Після 1770 року в період пізнього Рококо настав розквіт перукарського мистецтва. В цей час на дамських голівках розігруються морські битви з мініатюрними вітрильниками, розквітають райські сади... Зачіска росте, як на дріжджах.

Номер слайду 16

Епоха класицизму. Велика французька буржуазна революція стала кінцем століття "суєтних маркіз". У моду проникає класицизм. Уперше з'являються короткі стрижки у жінок

Номер слайду 17

Ампир. Коли Наполеон оголосив себе імператором Франції, стався переворот в моді і видах зачісок. Як зачісці, так і одягу стали надавати традиційні римські форми. Зачіски робилися на передній частині голови, це локони різної форми - спіральні, круглі, пласкі

Номер слайду 18

Бідермейєр. Після поразки Наполеона, Париж втратив своє положення диктатора моди. Тон в мистецтві і в моді починає задавати Відень, знову настала епоха перукарської майстерності. Характерною рисою зачісок були об'єми на скронях і маківці. Для створення форм використовували буклі, локони, кучері, коси, петлі, джгути.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Еклектика. Характерною рисою жіночих зачісок був прямий проділ. Волосся укладали гладенькими півколами на скронях, над чолом робили валикоподібні форми. Закручували волосся у локони ідеальної форми і зачісували їх до потилиці.

Номер слайду 21

Модерн. Великою популярністю користувалися накладні шиньони та окремі постижі у вигляді локонів, пучків , буклів. Зачіски оздоблювали шовковими або оксамитними стрічками, намистом, коштовностями.

Номер слайду 22

20 – ті роки. Значного поширення в музичному мистецтві початку XX ст. набула джазова музика. Природним було захоплення танцями. Це був час чарльстону, танго й фокстроту. Танці стали настільки популярними, що їхні назви давали зачіскам.

Номер слайду 23

Ідеал 30-х років - струнка, спортивна жінка з тонкою талією й вузькими стегнами, довгонога з пухнастим волоссям. Волосся завивали в кучері, хвилями.30 - ті роки

Номер слайду 24

40 – ві роки. В 40 роках жінки робили валики на потилиці, укладали їх у сітки. Над чолом часто виконували буклі, зустрічні валики.

Номер слайду 25

50 –ті роки50 - ті роки - пік популярності образу відомої актриси Мерилін Монро . Це волосся середньої довжини з веселими і наївними кучерями , що додають жінкам сексуальності і жіночності . Але абсолютно новий стиль ввела в моду дебютантка Голлівуду Одрі Хепберн, яка в 1953 році по сюжету фільму "Римські канікули" зробила революційну на ті часи дуже коротку стрижку. І фільм, і зачіска миттєво стали культовими....

Номер слайду 26

60 – ті роки. У 60 - ті роки жінки пристрастилися до об'єму та висоті в зачісках . Популярність здобули начісування і накладне волосся . Особливо запам'яталася зачіска « Бабетта »

Номер слайду 27

70- ті роки. Стиль 70-х років цікавий і унікальний. Величезний вплив на смаки молоді надавали такі субкультури як хіпі, панки, байкери, скейтери. Сама модна зачіска того часу – це розпатлане довге волосся з проділом посередині. Також дівчата в той час вважали за краще носити хвости. Популярні були об'ємні начоси і довгі густі чілки.

Номер слайду 28

80 -90 – ті роки80 – 90 ті роки славляться своєю ексцентричністю у світі моди. Зачіски просто вражали своєю різноманітністю кольорів і форм. Модними в ті роки стають: високі начісування, пишні об'ємні зачіски, божевільні кучері, короткі стильні стрижки, ірокези. А популярними процедурами були знебарвлення і хімічна завивка.

Номер слайду 29

Сучасні зачіски. В 2016 році стилісти провідних фірм пропонують нам багаточисленні зачіски, які допоможуть створити свій єдиний, неповторний образ. Знову і знову повертаються в моду зачіски з використанням валиків.

Номер слайду 30

На сьогоднішній день користуються попитом всі види плетіння. Зачіски з хвилями досить популярні на протязі ось вже декількох сезонів. Для жінок, які люблять легкість та нестриманість, стилісти пропонують зачіски з використанням різноманітних локонів

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.8
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 6
Оцінки та відгуки
  1. Пономарева Надежда
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Тер Людмила Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Булатова Оксана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Луценко Маргарита Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Дяченко Ірина Павлівна
    пізнавально, цікаво , доступно, наочно, відповідно темі!!!!
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  6. Бабенко Наталія Дмитрівна
    Цікавий матеріал , доступно коротко викладений . займе небагато часу для ознайомлення з темою. Для мене це -знахідка .Дякую
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 3 відгука
pptx
Додано
27 лютого 2018
Переглядів
18934
Оцінка розробки
5.0 (6 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку