Презентація "Історія святкування Дня с"

Про матеріал
Презентація може бути використана у виховній роботі. При проведенні виховних годин
Зміст слайдів
Номер слайду 1

День Святого Миколая: історія, традиції

Номер слайду 2

Згідно з переказами святий Миколай народився у другій половині III століття у місті Патара, провінція Лікія, у родині благочестивих батьків. Вони до глибокої старості не могли завести дитину і в безперервній молитві просили Всевишнього дати їм сина, обіцяючи присвятити його служінню Богу.

Номер слайду 3

І в них народився син, якого вирішила назвати Миколою, що означало «переможець народів».

Номер слайду 4

З юного віку він виховувався під керівництвом свого дядька, який був місцевим єпископом. Своє покликання Микола вбачав у служінні Богові і пройшов шлях від молодшого церковного служителя до архієрея.

Номер слайду 5

Пізніше Микола стає архієпископом міста Мири Лікійської. Його вважають святим, який найближче до Бога. Микола являється своєрідним посередником між людьми і Всевишнім.

Номер слайду 6

Святого Миколая шанують моряки. Якщо наближається  гроза і штормить море, тоді кличуть його на допомогу. А все тому, що побутує версія про те, що Микола був мореплавцем або рибалкою. Більшість вчених схиляються до думки, що його батьки мали якесь відношення до моря.

Номер слайду 7

Коли він успадкував від своїх багатство – Микола щедро роздарував його бідним і потребуючим людям, нічого не залишаючи собі. Миколай був дуже чуйною людиною, особливо до чужого горя. Миколай вкидає золото в кімнату трьох бідних дів

Номер слайду 8

Він завжди допомагав знедоленим, керуючись Святим Писанням, у якому сказано «Нехай незнає ліва рука, що дає права” та слідкував, щоб сповнилися Христові слова: “Не показуйте своєї праведності перед людьми, щоб вони вас бачили і хвалили за те; нехай знає про ваші добрі діла лише Отець Небесний”.

Номер слайду 9

Серед обов’язків Святого Миколая – охорона диких тварин.

Номер слайду 10

6 грудня день Святого Миколая. Також його називають: Миколай, Міклаш, Йолупукі, Сейнт Ніколаус, Санта-Клаус, Фадер Крісмас, Пер Ноель, Сінтер Клаас 

Номер слайду 11

Це найбажаніший день в році для дітей. Напередодні свята діти пишуть листи зі своїми побажаннями, і кидають їх у поштову скриньку або кладуть на підвіконня, і моляться Святому Миколаю, просячи передусім здоров'я собі та батькам. У день перед святом згадують всі свої добрі і злі вчинки, зважують: чого більше. 

Номер слайду 12

Буде подарунок, а, можливо, прутик? Тому ввічливі дітлахи обов'язково знайдуть під подушкою подарунок, а неслухняні - прутик. Прутик є своєрідним попередженням дитині, що час задуматися над своєю поведінкою і виправитися. 

Номер слайду 13

СУПУТНИКИ СВЯТОГОУ країнах Західної Європи вважається, що вірним супутником Чудотворця є віслюк, який має сіро-сріблисту шерсть. В Україні ж існує легенда, що Миколая супроводжують ангели і чортики, які вказують святому де слухняні діти, а де бешкетники.

Номер слайду 14

Миколай роздає смаколики

Номер слайду 15

Де можна знайти подарунок від Миколая?

Номер слайду 16

Народні прикмети. Який день на Миколу зимового, такий і на Миколу Як впаде великий іній - на хороший урожай хліба. Як на Миколу піде дощ, то врожай на озимину. Морозний день - на врожай хліба і овочів. З цього дня підходять другі морози - Миколині: "На Студеного Миколу снігу навалить гору". "Скільки дає день Миколая снігу, стільки буде трави на Миколу теплого".

Номер слайду 17

Пам'ятна монета Національного багку України номіналом 5 грн., присвячена святому Миколаю

Номер слайду 18

Номер слайду 19

pptx
Додано
11 січня
Переглядів
65
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку