Презентація " Історія та цікаві факти про Київський торт"

Про матеріал
Дана презентація є третьою в збірці, яку я приготувала до розділу "Кондитерські вироби" з Трудового навчання. В ній міститься історія, цікаві факти, та рецепт Київського торту.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Історія та цікаві факти

Номер слайду 2

Київський торт — кондитерський виріб, продукція Київської кондитерської фабрики імені Карла Маркса. За свою більш ніж шестидесятирічну історію став одним із символів столиці.

Номер слайду 3

Сьогодні улюблений торт можна знайти у продажу у всіх супермаркетах країни, а колись гості Києва не сміли повернутися в рідне місто без головного подарунка для рідних і близьких – Київського торта, смачного частування з хрустким безе і ароматними горіхами.

Номер слайду 4

Торт складається з двох білково-збивних коржів з прошарками крему. Поверхню торта прикрашено різними кремами, бокову поверхню обсипано горіховою крихтою.

Номер слайду 5

Історія Київського торта. Одного разу кондитери забули покласти в холодильну камеру партію яєчного білка, призначеного для бісквіта. На наступний ранок начальник бісквітного цеху Костянтин Микитович Петренко за допомогою 17-річної помічниці кондитера Надії Чорногор, щоб приховати помилку колег, на свій страх і ризик переклав застиглі білкові коржі масляним кремом, посипав ванільною пудрою, прикрасив поверхню квітковим орнаментом. Так з’явився попередник торта, якому було призначено на довгі десятиліття стати візитною карткою Києва.

Номер слайду 6

Але історію про те, що «Київський» торт з’явився в результаті помилки, зараз на фабриці називають всього лише красивою легендою.

Номер слайду 7

Кондитери цілеспрямовано працювали над винаходом незвичайного рецепта. А знайти його вдалося в 1956 році. Запатентували винахід в 1973 році. Тоді держкомітет Радміну у справах винаходів і відкриттів видав кондитерам фабрики імені Карла Маркса Курило Ганні і Фастовець-Калиновської Галині авторське свідоцтво

Номер слайду 8

У 1957 році «Київський торт» отримав бронзову нагороду на конкурсі кондитерів, а через рік – золоту.

Номер слайду 9

Факти про Київський торт. Саме «Київський торт» був одним з подарунків від Української РСР Л. І. Брежнєву на 70-річчя. Триярусний витвір кулінарного мистецтва складався з 70 коржів і важив понад п’ять кілограмів. Кажуть, генсекові подарунок настільки припав до смаку, що він вимагав від своїх кухарів повторити шедевр.

Номер слайду 10

Але кондитери не стояли на місці, і в різні роки деякі інгредієнти торта змінювалися. Так, наприклад, сьогодні до складу торта входить горіх фундук, колись – кеш’ю, але горіхово-білкові коржі, які роблять торт таким повітряним і хрустким, і до цього дня проводяться за рецептурою 1956 року народження, яку тримають у найсуворішому секреті.

Номер слайду 11

«Колись у кожного кондитера був свій« кремовий почерк », але сьогодні візерунок на торті уніфікований, це, до речі, захист від підробок», – кажуть на фабриці.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Київський торт був «валютою» свого часу. Їм дякували за послуги, торт допомагав пробитися від самих низів наверх, відкрити потрібні двері. Його везли в подарунок, презентували по великих святах, передавали родичам за кордон. У радянські часи Київський торт можна було купити тільки в Києві. Черги з 4-ї ранку стояли на вулиці Карла Маркса перед київською консерваторією, в Центральний гастроном, в магазин «Українські солодощі».

Номер слайду 14

Я підготувала для вас домашній рецепт торта, який ви легко приготуєте до святкового столу. Домашній "Київський торт"Калорійність на 100 грамів продукту: 481 ккалІнгредієнти для коржів:– 200 грамів цукрової пудри;– 150 грамів кеш'ю смажені (або фундук, арахіс);– 6 яєць (білки);– 50 грамів борошна;– ванільний цукор.

Номер слайду 15

Горіхи подрібніть в чаші блендера, викладіть у миску, додайте пшеничне борошно.

Номер слайду 16

Розділіть білки та жовтки. Яєчних білки збийте за допомогою міксера протягом 5 – 7 хвилин, поступово додаючи половину цукрової пудри з ванільним цукром.

Номер слайду 17

Далі – додайте подрібнені горіхи з борошном, акуратно перемішайте лопаткою. Форму вистеліть пергаментом, викладіть збите безе.

Номер слайду 18

Розігрійте духовку до температури 150 градусів, відправте запікатись на 1,5 години.

Номер слайду 19

Готові коржі залиште у формі для охолодження. Залиште на 12 годин, але якщо немає часу, можна – кілька годин.

Номер слайду 20

Як приготувати кремІнгредієнти:– 200 грамів вершкового масла 82%;– 200 мілілітрів молока 2,5-3,2%;– 6 яєць (жовтки);– 150 грамів цукру;– 3 столові ложки какао;– ванільний цукор.

Номер слайду 21

У каструлю вилийте половину молока, додайте цукор. Поставте на вогонь, перемішуючи доведіть до кипіння. Окремо у мисці збийте жовтки, додайте другу половину молока, влийте у каструлю з молоком, варіть до закипання. Зніміть з вогню. Залиште для охолодження. У миску викладіть м'яке вершкове масло, додайте охолоджену суміш, ванільний цукор, збийте міксером до однорідної консистенції.

Номер слайду 22

Окремо у миску викладіть трохи готового крему, додайте какао, збийте міксером. Готовий крем відправте у холодильник на одну годину.

Номер слайду 23

Краї коржів обріжте ножем, подрібніть це у крихту. Корж викладіть на тарілку, змастіть кремом, зверху – другий, змастіть кремом. Змастіть кремом торт, краї задекоруйте крихтою. Крем викладіть в кондитерський мішок, зверху задекоруйте квітами або візерунками з крему. Залиште торт у холодильнику на 1-2 години.

Номер слайду 24

Торт дістаньте з холодильника, розріжте на порції. Подавайте до чаю. Смачного!

Номер слайду 25

Презентацію підготувала вчитель Трудового навчання Південної гімназії Чкаловського опорного ліцею. Лебедин Наталя Володимирівна. Матеріали до презентації: https://smachnonews.24tv.ua/kiyivskiy-tort-v-domashnih-umovah-istoriya-retsept-desertu_n16401592022 рік

pptx
Додано
21 грудня 2022
Переглядів
1177
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку